to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:35 | 03.02.2021

Κοινωνία

Το έκανε... φάμπρικα η ΕΛΑΣ: Καλούν και την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ «δι' υπόθεσίν της»

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Αφροδίτη Ρέτζιου έλαβε κλήση να παρουσιαστεί στις 11/2 στο ΑΤ Ομονοίας για «ανωμοτί εξηγήσεις» για «απείθεια», «παρακώλυση συγκοινωνιών», «παραβίαση νόμου περί υπαιθρίων συναθροίσεων» κλπ., που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συνέβησαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υγειονομικών στις 24/9/2020 έξω από το υπουργείο Υγείας.


«Η κυβέρνηση πετά την υποκριτική μάσκα του χειροκροτητή των ηρώων των νοσοκομείων και βγάζει απροκάλυπτα την μαγκούρα του "νόμου και του αστυνόμου"», σημειώνει το ΝΑΡ γνωστοποιώντας το γεγονός με ανακοίνωσή του, ενώ υπενθυμίζει την κλήση, που έγινε γνωστή χθες, σε φοιτητή για διαδήλωση του Οκτώβρη του 2019, αλλά και την δικογραφία κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, με κατηγορίες για «απείθεια» και παραβίασης του νόμου κατά των διαδηλώσεων, για άλλη κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, στις 30/9/20!

Συγκεκριμένα το ΝΑΡ αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Η Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) Αφροδίτη Ρέτζιου έλαβε κλήση να παρουσιαστεί στις 11/2 στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας για να «παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις» για «απείθεια», «παρακώλυση συγκοινωνιών», «παραβίαση νόμου περί υπαιθρίων συναθροίσεων» κλπ., που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συνέβησαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υγειονομικών στις 24/9/2020 έξω από το υπουργείο Υγείας. Προφανώς η κυβέρνηση ετοιμάζει διώξεις...

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη βδομάδα ο σχηματισμός δικογραφίας κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία), με κατηγορίες για «απείθεια» και παραβίασης του νόμου κατά των διαδηλώσεων, για άλλη κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, στις 30/9/20!

Επίσης, λίγες μέρες μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο των φοιτητών στις 28/1 και πριν το αυριανό η ασφάλεια έστειλε επίσης κλήση σε φοιτητή μέλος της ΕΑΑΚ και της νεολαίαςΚομμουνιστική Απελευθέρωση να απολογηθεί για υποτιθέμενα αδικήματα που έγιναν σε κινητοποίηση τον... Οκτώβριο του 2019!

Η βιομηχανία κλήσεων σε απολογία και οι διώξεις που στήνονται αποτελούν επιχείρηση προληπτικής καταστολής από την κυβέρνηση για να ανακόψει την ανερχόμενη τάση των κινητοποιήσεων εργαζομένων και νεολαίας.

Το μόνο που δείχνουν με όλα αυτά είναι τον πανικό τους. Δεν θα τους περάσει».

Το ΝΑΡ υπενθυμίζει ακόμα το αυριανό συλλαλητήριο ως απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, καθώς και την κινητοποίηση στον «Άγιο Σάββα» την Πέμπτη 4/2 στις 11 π.μ. ενάντια στην απόλυση του προέδρου του σωματείου Κ. Καταραχιά, καθώς και την κινητοποίηση στο Σύνταγμα το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι ενάντια στα τρομοκρατικά πρόστιμα, τις διώξεις και την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)