to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:15 | 03.02.2021

Πολιτική

«H ΝΔ είναι επικίνδυνη και για την αλήθεια»: Aπάντηση Κατρούγκαλου στο «Παρατηρητήριο ΝΔ»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ρώτησε δύο υπουργούς σήμερα στη Βουλή για το fake news Σκέρτσου περί «5ης θέσης της Ελλάδας στους εμβολιασμούς» - Ανέλαβε να απαντήσει το «Παρατηρητήριο ΝΔ», μόνο που για μια ακόμα φορά «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»


«Σήμερα στη Βουλή ρώτησα δύο υπουργούς για το fake news του κ. Σκέρτσου, υφυπουργού στον πρωθυπουργό (δηλ.την φωνή του κ. Μητσοτάκη) ότι «η Ελλάδα είναι 5η στην κούρσα των εμβολιασμών.» Αντί για τους υπουργούς, μου απάντησε το "Παρατηρητήριο" της ΝΔ», γράφει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στη σημερινή τοποθέτησή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας  (όπου είχαν κληθεί να ενημερώσουν για την πορεία της επιδημίας οι Β. Κικίλιας, Σ. Τσιόδρας, Ν. Χαρδαλιάς και Π. Αρκουμανέας).

Ο Γ. Κατρούγκαλος παραθέτει τον σχετικό σύνδεσμο στην «απάντηση» του Παρατηρητηρίου που τιτλοφορείται «Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news Κατρούγκαλου για την πορεία του εμβολιασμού»

Μόνο που το Παρατηρητήριο διαλέγει ένα βολικό διάγραμμα για να υποστηρίξει τη δήλωση Σκέρτσου:

Πίνακας με κυλιόμενο επταήμερο μέσο όρο εμβολιασμών στις χώρες της Ευρώπης

(30/1: Ο κυλιόμενος 7ήμερος μέσος όρος δόσεων/100 άτομα που χρησιμοποίησε το Παρατηρητήριο της ΝΔ)

Η απάντηση Κατρούγκαου

«Για να δούμε», λέει ο Γ. Κατρούγκαλος, και παραθέτει τη δήλωση του κ. Σκέρτσου στα Νέα:

...και τα επίσημα στοιχεία, όπου φαίνεται πως η Ελλάδα ήταν 16η στις 27 χώρες (ως ποσοστό εμβολιασμένων στο σύνολο του πληθυσμού) την ημέρα της δήλωσης, χειρότερα από το μέσο όρο της ΕΕ κ πολύ πίσω από τις πρωτοπόρες χώρες και σήμερα:

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, λοιπόν. Ή, παραφράζοντας ό,τι είπα στη Βουλή, η ΝΔ δεν είναι επικίνδυνη μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και την αλήθεια», καταλήγει ο Γ. Κατρούγκαλος στην ανάρτησή του:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)