to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:02 | 03.02.2021

Κοινωνία

Περιοδεία τομεαρχών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον 'Εβρο: Η αδράνεια της Περιφέρειας ΑΜ-Θ πολλαπλασίασε τις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών

Περιοδεία στον Έβρο, με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία, πραγματοποίησαν ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδια για την Ενημέρωση και την Επικοινωνία και βουλευτής Έβρου, Νατάσα Γκαρά.


Κατά τις επισκέψεις τους στην Αλεξανδρούπολη, τις Φέρες, το Σουφλί και το Διδυμότειχο, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν -αντίστοιχα- από τον Γιάννη Ζαμπούκη (δήμαρχος Αλεξανδρούπολης), Δημήτρη Κολγιώνη (αντιδήμαρχος Φερών), Παναγιώτη Καλακίκο (δήμαρχος Σουφλίου) και Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου (δήμαρχος Διδυμοτείχου) για τις καταστροφές που υπέστησαν σπίτια, επιχειρήσεις, αγροτικές εκτάσεις και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά και σειρά υποδομών (οδικά και αρδευτικά δίκτυα, κ.ά.). Στο πλαίσιο της περιοδείας τους επισκέφτηκαν αρκετά από τα σημεία στα οποία εντοπίζονται προβλήματα, μεταξύ αυτών το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης και το χωριό Μικρό Δέρειο, όπου επλήγησαν αρκετά νοικοκυριά.

Κατά την παραμονή τους στην Αλεξανδρούπολη, επισκέφτηκαν και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης για να εκφράσουν στον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, πύραρχο Σπύρο Κούτρα, και τους συναδέλφους του, τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε κατά τη διάρκεια των πλημμυρών.

Οι Νίκος Παππάς, Κώστας Ζαχαριάδης και Νατάσα Γκαρά ανέφεραν σε δήλωση τους, με την ολοκλήρωση της περιοδείας, τα εξής: «Η Ελλάδα έχει, από το 2018, σχέδιο αντιμετώπισης πλημμυρών. Αλλά ως σήμερα, τρία χρόνια μετά, δεν υπήρξε καμία προετοιμασία και κινητικότητα στον Έβρο. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πρέπει να απαντήσει αν και σε τι βαθμό έχει υλοποιήσει αντιπλημμυρικά έργα, για τα οποία χρηματοδοτηθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 
Δυστυχώς, τα ακαθάριστα ρέματα και τα ασυντήρητα αντιπλημμυρικά, που βρίσκονται στην ευθύνη της Περιφέρειας, καθώς και η αδράνειά της στις εκκλήσεις των Δήμων για προετοιμασία ενόψει κακοκαιρίας, πολλαπλασίασαν το πρόβλημα.
Η κυβερνητική αδιαφορία πρέπει να αρθεί. Απαιτείται να αποζημιωθούν άμεσα όσοι επλήγησαν και σύντομα να ανοίξει η συζήτηση για την αναβάθμιση του αποθέματος υποδομών της χώρας με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή».

Τους τρεις τομεάρχες συνόδευσαν ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έβρου, Σπύρος Δέδογλου και τα μέλη της ΝΕ, Νίκος Αργυρίου και Μενέλαος Μαλτέζος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)