to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 22.06.2013

Κοινωνία

Η κυβέρνηση του «μαύρου» εκπέμπει πειρατικό πρόγραμμα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιμένουν και αντιστέκονται

Με διχαστικές προτάσεις προς τους εργαζόμενους η κυβέρνηση όπροσπαθεί να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο αντίστασης στο «μαύρο». Την ίδια ώρα εκπέμπει παράνομα από την Τετάρτη 10/7 στις συχνότητες της ΕΡΤ καρτέλα με το σήμα της ανύπαρκτης «Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης» και πρόγραμμα-κονσέρβα.


Δείτε ζωντανά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ και της EΤ3 - Ακούστε την ΕΡΑ //  Το hashtag στο twitter για άμεση ενημέρωση: #ert και 

Συνεχής ενημέρωση:

Tετάρτη 17/7

Προθεσμία στους εργαζόμενους της ΕΡΤ δίνει ο Παντελής Καψής. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναμένεται αύριο να προβούν σε γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους.

Αντιπροσωπεία της ΕBU βρίσκεται στην Αθήνα για να συζητήσει τις εξελίξεις γύρω από την δημόσια Ραδιοτηλεόραση μετά το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση πριν από 37 ημέρες.

 Εκδηλώσεις και σήμερα, Τετάρτη, στο Ραδιομέγαρο με την ορχήστρα Δήμου Νέου Ηρακλείου «Νάστρα» σε μια βραδιά Ελληνικής μουσικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Τρίτη 16/7

«Η ΕΡΤ δεν είναι αποθήκη τεχνολογικού εξοπλισμού και συντήρησης μηχανημάτων» διαμηνύουν στον Π. Καψή οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε ανακοίνωσή τους. «Επιμένουν ότι ο διάλογος για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης απαιτεί  δύο μέρη. Διαφορετικά, δυστυχώς, γίνεται ένας επικοινωνιακός μονόλογος, που περιορίζεται στις εντυπώσεις και στους αποσπασματικούς σχεδιασμούς για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας και τις ζωές 2.650 ανθρώπων και των οικογενειών τους».

Δευτέρα 15/7: Κάλεσμα από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στην απεργία της Τρίτης - διαβάστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για σήμερα και  αύριο στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου

«Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει προκήρυξη για τον ενδιάμεσο φορέα», τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.

Σάββατο 13/7: Κρητική μουσική σήμερα στο προαύλιο της ΕΡΤ - διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Πέμπτη 11/7

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ για την «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ιδιωτικά στούντιο από τα οποία εκπέμπει από το πρωί της Τετάρτης η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (ΕΔΤ) στη λεωφόρο Μαρκοπούλου στην Παιανία, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. 

Η ΠΟΕΣΥ προειδοποιεί ότι αν η ΕΔΤ εκπέμψει πρόγραμμα θα απαντήσει με διαρκή γενική απεργία

«Το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών που αυτή τη στιγμή παραμένουν στην Αγία Παρασκευή», τόνισε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ. 

 

Ξεκίνησε η εκπομπή του προγράμματος της ΕΔΤ (ΔΤ) στις 21.00 σήμερα το βράδυ

Τετάρτη 10/7

Η κυβέρνηση ολοκληρώνει την παρανομία εκπέμποντας από ιδιωτικό στούντιο.  Όπως ειπώθηκε στην εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ, το σήμα της «ΕΔΤ» εκπέμπεται από τα παλιά στούντιο του Mega και διανέμεται μέσω DIGEA και ΟΤΕ. Αδίστακτοι και κυνικοί, όχι μόνο δεν συμμορφώνονται με την απόφαση του ΣτΕ για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ συνεχίζοντας να παρανομούν, αλλά είναι έτοιμοι να εκπέμψουν από ιδιωτικά στούντιο πράττοντας και άλλη παρανομία», είχε τονίσει ήδη από χθες  ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Όπως τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης στο αυτοδιαχειριζόμενο δελτίο της ΕΡΤ, η εκπομπή πειρατικού σήματος αποτελεί κορύφωση της παρανομίας και προσβολή της δημοκρατίας και της χώρας στο εξωτερικό και πρέπει να καταδικαστεί από κάθε δημοκρατική δύναμη». «Δεν υπάρχουν αποφάσεις και άδειες αλλά συνεννόηση κάτω από το τραπέζι με την DIGEA για την εκπομπή του σήματος από ιδιωτικό στούντιο» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καλώντας σε άμεση λειτουργία της ΕΡΤ με το σύνολο του προσωπικού της.  

«Δοκιμαστική» η εκπομπή δηλώνει για το πειρατικό σήμα ο Π. Καψής - εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ (!) τη θεωρεί ο Σ. Κεδίκογλου

«Έφυγαν οι μπάρες και η εκπομπή είναι δοκιμαστική», τόνισε για την εκπομπή του σήματος της «ΕΔΤ», μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υφυπουργός αρμόδιος για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής.

Ο κ.Καψής τόνισε ότι είναι θέμα ημερών ή και ωρών να ξεκινήσει το πρόγραμμα, το οποίο αρχικά θα αποτελείται από προβολές ταινιών ή ντοκιμαντέρ, ενώ θα περνούν και κάποιες ειδήσεις στην οθόνη. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει και προκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση και του τομέα της ενημέρωσης. Ακόμη, επανέλαβε ότι παραμένει ανοιχτός στο διάλογο με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, «χθες το βράδυ ήταν πολύ κοντά στο να δεχτούν τις προτάσεις της κυβέρνησης».

«Η πόρτα στο διάλογο παραμένει ανοιχτή, αλλά πρέπει να εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καψής. Οπως ανέφερε ο υφυπουργός, η ΕΔΤ είναι ένας μεταβατικός φορέας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί το όνομα του νέου φορέα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Π.Καψής παραδέχτηκε ότι το σήμα της ΕΔΤ εκπέμπεται από ιδιωτικό στούντιο και πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί διαφορετικά η απόφαση του ΣτΕ, καθώς «το ραδιομέγαρο της Μεσογείων βρίσκεται υπό κατάληψη».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι πρόκειται για μεταβατικό πρόγραμμα σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παράλληλα, επισήμανε ότι εντός τριών μηνών θα έχει αρχίσει κανονικά η εκπομπή του νέου φορέα. (Πηγή: ertopen.com)

Τρίτη 9/7

Το υπόμνημα της ΠΟΣΠΕΡΤ για τη συζήτηση στη βουλή του ν/σ για την ίδρυση του νέου δημόσιου ρ/τ φορέα

 Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ. στο Ραδιομέγαρο, ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.  Το μεσημέρι η γενική συνέλευση των εργαζομένων για τις προτάσεις Καψή, μετά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με τον υφυπουργό.

Δευτέρα 8/7: 

Η συνάντηση των εργαζομένων με τον  αρμόδιο υφυπουργό Π. Καψή ολοκληρώθηκε κατά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας. Νέα συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ την Τρίτη με θέμα συζήτησης τη στάση της κυβέρνησης.

Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας αύριο, Τρίτη 9 Ιουλίου και ώρα 20.00, ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέακαι στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. - See more at: http://left.gr/news/oi-omospondies-poy-symmetehoyn-ayrio-sto-syllalitiri...

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την ΕΡΤ : Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε έντονα στην αναφορά του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, αναφορικά με το ποιος φταίει για το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Δευτέρας 8/7 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ Ηρακλής, του «Ρεμπέτες ρεπόρτερ» και τη Μελίνα Ασλανίδου.

Κυριακή 7/7

Η επιχείρηση σκοταδισμού της δικομματικής, πλέον, κυβέρνησης συνεχίζεται: Μετά το κλείσιμο του πομπού της ΕΡΤ στα Γεράνεια, δύο ιδιώτες τεχνικοί συνοδευόμενοι από το διευθυντή ασφαλείας της Κεφαλονιάς και μία πρωτοδίκης, η οποία δεν επέδειξε ένταλμα, παραβίασαν και έπειτα έκλεισαν τον πομπό της ΕΡΤ, στο όρος Αίνος της Κεφαλονιάς, προκαλώντας μάλιστα βλάβες στον εξοπλισμό της δημόσιας τηλεόρασης. 

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Αντί να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει και τους τελευταίους πομπούς της ΕΡΤ.

Ετοιμάζει χορό στη ΝΕΡΙΤ η εκλογική πελατεία της Ν.Δ. 

Οι εκδηλώσεις στην ΕΡΤ την Κυριακή 7/7

Σάββατο 6/7

Μέσα στα επόμενα 24ωρα φεύγει το "μαύρο" και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα ανοίξει και πάλι δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής. Ο κ. Καψής, μιλώντας το πρωί στο MEGA σημείωσε πως δεν αποκλείεται οι πρώτες εκπομπές να γίνουν εκτός του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει επέμβαση των ΜΑΤ. Σε σημερινή συνάντηση με τους εργαζόμενους, ο κ. Καψής, εν μέσω πολλών ασαφειών, επέμεινε στις προτάσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα είπε,  δε θα φτιαχτεί ενδιάμεσος μεταβατικός φορέας αλλά οι εργαζόμενοι θα υπογράψουν συμβάσεις στο υπουργείο Οικονομικών. Για την επιλογή των 2.000 ατόμων θα γίνει «ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος» όπου θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε, αλλά «θα υπάρξει μέριμνα» ώστε η συντριπιτκή πλειοψηφία να είναι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ. 

Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Π. Καψή με τους εργαζόμενους στην πρώην ΕΡΤ, με μοναδικό «αγκάθι», όπως σημείωσε ο ίδιος, τις δίμηνες συμβάσεις που προτείνει η κυβέρνηση. Ο αρμόδιος υφυπουργός αναφερόμενος στο προσωπικό που πρόκειται να αποχωρήσει, σημείωσε ότι θα δοθούν ανάλογα κίνητρα με αυτά που ισχύουν για την κινητικότητα των υπαλλήλων στο δημόσιο. Το μεσημέρι του Σαββάτου, έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. (πηγή: ertopen.com)

To πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει συναυλίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και αρκετούς ακόμη καλλιτέχνες. Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 10/7 απευθύνει η Πρωτοβουλία «ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία». Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της VPRC, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, δηλάδη το 58% ,θεωρεί λάθος το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Διαβάστε το πρόγραμμα εκδηλώσεων  της  Δευτέρας 8/7.

Για κορύφωση της «απαξίωσης και της συρρίκνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ. «Είναι φανερό πως θέλουν μια δημόσια ραδιοτηλεόραση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, υπονομεύοντας τη δημοκρατία, θυσιάζοντας τους εργαζόμενους» υπογραμμίζει σε σχετική του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

Παρασκευή 5/7

Το σημερινό πρόγραμμα στο Ραδιομέγαρο περιλαμβάνει συζήτηση με θέμα «ΕΡΤ - Κρίση - Αγώνες - Αριστερά» με συμμετοχή του Π. Λαφαζάνη και αρκετών ακόμη  εκπροσώπων οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς. Στις 9:30 η συναυλία με τους Χαϊνηδες και πλήθος καλλιτεχνών.

Πέμπτη 4/7

Ενώ παραμένει το «μαύρο», κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή το νομοσχέδιο «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση». Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι, «η κυβέρνηση ανασύρει το νομοσχέδιο Αλιβιζάτου, που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2012, για να καλύψει την εκτροπή που προκάλεσε η πραξικοπηματική και σοκαριστική διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Το "μαύρο" που παραμένει στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δεν διασκεδάζεται με εντυπώσεις θεσμικών παρεμβάσεων. Κακέκτυπα λύσεων δεν απαντούν στη διεθνή κατακραυγή και τις ασφυκτικές πιέσεις της κοινωνίας».

13:30 Με παρέμβαση της αστυνομίας στους πομπούς της ΕΡΤ στα Γεράνεια, βγήκαν τα καλώδια και έτσι πλέον δεν υπάρχει σήμα σε περιοχές όπως στα νότια προάστια και στον Κορινθιακό. 

Υπόμνημα της ΠΟΣΠΕΡΤ στο ΣτΕ

Κατατέθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για σύσταση Εξεταστικής για την ΕΡΤ

Τετάρτη 3/7: Εκδήλωση "Η ΕΡΤ που μας αξίζει"

Ακούστε τον Michael Konken, Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων στην ΕΡΤ:

 

Ζωντανά η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ΕΡΤ: ΕΔΩ 

Οι ευρωβουλευτές συζητούν το θέμα με τους Επιτρόπους Όλι Ρεν και Βίβιαν Ρέντινγκ.

Δημοσιογράφοι, συγγραφείς, καθηγητές και πανεπιστημιακοί καλούν σήμερα πανεπιστημιακούς, ανθρώπους της τέχνης και της ενημέρωσης και εργαζόμενους της ΕΡΤ σε συγκέντρωση-συζήτηση με τίτλο "Η ΕΡΤ που μας αξίζει" (στις 7μμ. μπροστά από την είσοδο του κτιρίου της ΕΡΤ),  στην οποία θα συζητηθούν οι πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός δικτύου συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων, τη συνάντηση των μέχρι τώρα κινήσεων, την κλιμάκωση της δράσης, την προοπτική και τους μελλοντικούς δρόμους του αγώνα. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για σήμερα περιλαμβάνει μετά τις 9 μ.μ. και συναυλία με έλληνες καλλιτέχνες.

Τι απαντούν οι εργαζόμενοι στις "προτάσεις" Καψή:


Ο υπουργός της αντι-ΕΡΤ επιμένει με διασπαστικές κινήσεις να θέλει να εφαρμόσει τα σχέδια  εξαφάνισης της ΕΡΤ. Ήδη ψάχνει να βρει δούρειο ίππο καλώντας μεμονωμένα πρόσωπα και πρωτοβάθμια σωματεία  για να σπάσουν την ενότητα των εργαζομένων! Για 16 μέρες τώρα προκλητικά αγνοεί την απόφαση του ΣΤΕ για να  ανοίξουν οι πομποί και να  δοθεί πλήρες ΡαδιοΤηλεοπτικο πρόγραμμα. Η ΠΟΣΠΕΡΤ  προσφεύγει αύριο στο ΣΤΕ  για τη μη υλοποίηση της απόφασης του.  Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα από τα λεγόμενα τους, ότι  προσπαθούν να παγιώσουν  την αντισυνταγματική παράνομη κατεύθυνση  με κάποια πειρατική εκπομπή  λίγων ωρών προγράμματος!!!! Δεν δεχόμαστε καμιά μεταβατική περίοδο που υποτιμά τη συνταγματική επιταγή για πολιτισμό και ενημέρωση.

Ας καταθέτουν  σχέδια νόμου , θα μείνουν στα χαρτιά , ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στα σχέδια απολύσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομεα, ενάντια στην εφαρμογή δουλικών μορφών εργασίας με  επαχθείς όρους, ελαστικές και  περιθωριακές σχέσεις εργασίας σε ατομικές συμβάσεις, που προσβάλουν κάθε έννοια δικαίου,  ενάντια στην πραξικοπηματική κατάργηση της  δημοκρατίας! Οι συνελεύσεις των εργαζομένων  συλλογικά δίνουν απάντηση  συνέχισης του αγώνα για να ανοίξει τώρα η ΕΡΤ με πλήρες πρόγραμμα ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς απολύσεις, χωρίς κανένα δικαίωμα χαμένο. 

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Ο υπουργός της αντι-ΕΡΤ επιμένει με διασπαστικές κινήσεις να θέλει να εφαρμόσει τα σχέδια  εξαφάνισης της ΕΡΤ. Ήδη ψάχνει να βρει δούρειο ίππο καλώντας μεμονωμένα πρόσωπα και πρωτοβάθμια σωματεία  για να σπάσουν την ενότητα των εργαζομένων! Για   16 μέρες τώρα προκλητικά αγνοεί την απόφαση του ΣΤΕ για να  ανοίξουν οι πομποί και να  δοθεί πλήρες ΡαδιοΤηλεοπτικο πρόγραμμα. Η ΠΟΣΠΕΡΤ  προσφεύγει αύριο στο ΣΤΕ  για τη μη υλοποίηση της απόφασης του.  Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα από τα λεγόμενα τους, ότι  προσπαθούν να παγιώσουν  την αντισυνταγματική παράνομη κατεύθυνση  με κάποια πειρατική εκπομπή  λίγων ωρών προγράμματος!!!! Δεν δεχόμαστε καμιά μεταβατική περίοδο που υποτιμά τη συνταγματική επιταγή για πολιτισμό και ενημέρωση.

Ας καταθέτουν  σχέδια νόμου , θα μείνουν στα χαρτιά , ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στα σχέδια απολύσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομεα, ενάντια στην εφαρμογή δουλικών μορφών εργασίας με  επαχθείς όρους, ελαστικές και  περιθωριακές σχέσεις εργασίας σε ατομικές συμβάσεις, που προσβάλουν κάθε έννοια δικαίου,  ενάντια στην πραξικοπηματική κατάργηση της  δημοκρατίας! Οι συνελεύσεις των εργαζομένων  συλλογικά δίνουν απάντηση  συνέχισης του αγώνα για να ανοίξει τώρα η ΕΡΤ με πλήρες πρόγραμμα ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς απολύσεις, χωρίς κανένα δικαίωμα χαμένο.  

- See more at: http://left.gr/news/radiomegaro-ert-programma-ekdiloseon-tis-tetartis-37...

Διαβάστε ακόμα:

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ για την Τετάρτη 3 Ιουλίου

Έκοψαν τα εταιρικά κινητά τηλέφωνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ

Η απάντηση των εργαζομένων στην ΕΡΤ στις προτάσεις του Π. Καψή

Ακραία υποκρισία για την ΕΡΤ Χριστιανοδημοκρατών (ΝΔ) και Σοσιαλιστών (ΠΑΣΟΚ) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δευτέρα 1/7: Συνάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ με τον Παντελή Καψή

Επιδόθηκαν στους εργαζομένους οι κυβερνητικές προτάσεις για την ΕΡΤ

Σήμερα η τρίτη συνάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ με τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή, ο οποίος απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο για τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης εκτός του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Eκδήλωση με θέμα «Το Ψηφιακό Αρχείο της ΕΡΤ στην Κοινωνία» σήμερα στο Ραδιομέγαρο. Στις 9:30 μ.μ. ξεκινά το μουσικό πρόγραμμα με Ευριδίκη και Δημ. Κοργιαλά, κρητικά τραγούδια με το Μάνο Μουντάκη και τους μουσικούς του και χιπ χοπ με τους Omerta και Intifada. Οι εργαζόμενοι καλούν όλους όσοι συμπαραστέκονται στον αγώνα τους στο Ραδιομέγαρο κάθε ώρα, κάθε μέρα! Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων.

Παράλληλα, από τις 18:30 ως τις 21:30 η Ανοιχτή Συνέλευση διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στο προαύλιο του ραδιομεγάρου με θέμα: “Το Ψηφιακό Αρχείο της ΕΡΤ στην Κοινωνία”, ενώ από χθες διαδίεται το κάλεσμα σε ανοικτή συζήτηση, την Τετάρτη, 3 Ιουλίου, στο Ραδιομέγαρο: Για την ΕΡΤ που μας αξίζει

 Έλεγχος στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού της ΕΡΤ από μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ και βουλευτές:  Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, μαζί με βουλευτές έλεγξαν την Κυριακή 30/6 τις εγκαταστάσεις, που παραμένουν από τις 11/6 φρουρούμενες από την αστυνομία, όπου όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της «διαπιστώθηκε διακοπή λειτουργίας μιας σειράς εγκαταστάσεων και άλλες παρεμβάσεις στον εξοπλισμό της ΕΡΤ, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν ήδη δημιουργήσει μη αναστρέψιμες βλάβες ή να δημιουργήσουν στο μέλλον ανεπιθύμητες καταστάσεις».  Παράλληλα, προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη και κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις εντολές του ΣτΕ και να προστατεύσει το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» από τη λεηλασία που υφίσταται. 

 

Κυριακή 30/6:

Το σημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στην ΕΡΤ - αφιερωμένο στους απολυμένους του «Κατσέλη»

Σάββατο 29/6: 

Υπόμνημα-απάντηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ προς τον Π. Καψή

Η έκκληση της 70ής Γενικής Συνέλευσης της EBU από τη Μάλτα για την επείγουσα ανάγκη της αποκατάστασης της ΕΡΤ

Το πρόγραμμα της ΕΤ3 το Σαββατοκύριακο

To πρόγραμμα του Σαββάτου 29/6:

 18:30: Σύσκεψη συνδικαλιστικών φορέων (ΠΟΕ ΟΤΑ -ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ- ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ )


    20:30-21:05: Ποιητικές της ανατροπής. Οργάνωση – σκηνοθεσία: Θάνος Μιχαλάς - Δαβίδ Ναχμίας  -  Μπάμπης Βελησσάριος.
    ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ  ΚΑΝΤΣΟΝΕΤΕΣ


    Όπερα  Chaotique -  Ternoman ( Γιώργος Τσουβάρας  + Voodoo  Drammer)


    Εναλλακτικό καμπαρέ -  όπερα με τζαζ και άλλα είδη  μουσικής


    Ο συνάδελφος Λουκάς Πανουργιάς   με «ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ» σε γνωστές ροκ διασκευές


    Ο  γνωστός κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής  σε μελωδίες από το χώρο της τζαζ


    Το τρίο JAZZWALK (FUNK- JAZZ )  Ιωάννα  Μιτσόγλου  -Δημήτρης Μπίκος – Δημήτρης  Τσιαμπάο

Παρασκευή 27/6: Νέα συνάντηση με τον Π. Καψή, προσφυγή για τη μεταβίβαση κτιρίου της ΕΤ3 στο ΤΑΙΠΕΔ

Αλ. Τσίπρας: Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσους κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

 Άκαρπη η συνάντηση Καψή με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ

Προσφυγή στο ΣτΕ για να ακυρώσει τη μεταβίβαση κτιρίου της ΕΡΤ3 στο ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ (διαβάστε αναλυτικά). Συνάντηση αυτή την ώρα (1 μ.μ.) των εργαζομένων της ΕΡΤ με τον αρμόδιο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υφυπουργό Παντ. Καψή. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Π. Λαφαζάνης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το αδικαιολόγητο κλείσιμο της ιστοσελίδας Nerit.gr - που, θυμίζουμε, κατοχυρώθηκε από ιδιώτη καταδεικνύοντας την προχειρότητα της κυβέρνησης η οποία δεν είχε καν κατοχυρώσει το όνομα για τον υποτιθέμενο διάδοχο της ΕΡΤ, τη ΝΕΡΙΤ.

Στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, το καθημερινό κάλεσμα αντίστασης περιλαμβάνει για σήμερα, Παρασκευή, ανοιχτή συνέλευση για την κατάσταση στο δημόσιο, χοροθέατρο και τις εξής συναυλίες:

20.00 Ρεμπέτικη Κομπανία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ – Καίτη Ζαραβέλα τραγούδι  

Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ: « Ταξίδι στον ήχο της σιωπής» Ορχήστρα Σύγχρονη Μουσικής Σολίστ: Χρ. Ζερπiνος ακορντεόν.  

Ο Γιάννης Αναγνωστάτος, Lolek.  

Active Member σε μια μοναδική συναυλία.  

IQ69 Punk Rock  

Ανάπλους Alternative-Indie Rock με ελληνικό στίχο.  (δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά)

Εξάλλου, για την Τρίτη 2 Ιούλη έχει προγραμματιστεί εκδήλωση των Πράσινων και συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την δημόσια ραδιοτηλεόραση.  

Χθες, Πέμπτη 27/6, Διακήρυξη με την οποία εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για τη συνέχιση του “μαύρου στις οθόνες” και τη φίμωση του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της Ελλάδας εξέδωσαν τα μέλη της EBU κατά την 70ή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης στη Μάλτα.

Πέμπτη 27/6: Το υπ. Οικονομικών στέλνει ταχυδρομικώς ανυπόγραφα ραβασάκια απόλυσης

 

21:19 Πέντε πούλμαν με απολυμένους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ Ηρακλής καταφθάνουν στην ΕΡΤ για αλληλεγγύη. Ο συγκεντρωμένος κόσμος χειροκροτεί! (@Inflammatory_)

Media preview

 Media preview

Με ένα χαρτί άνευ σφραγίδας ή άλλου στοιχείου που θα αποδείκυνε την εγκυρότητά του, το υπ. Οικονομικών στέλνει ραβασάκια απόλυσης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ όπου τους ανακοινώνει πώς τους καταθέτει 2 μηνιάτικα έναντι της αποζημίωσής τους (το ύψος της οποίας δεν υπολογίζει!) και να παραδώσουν τον εξοπλισμό που έχουν χρεωθεί. Οι εμπνευστές του «μαύρου» διακρίνονται και από προχειρότητα...

Συνεχίζεται ο αγώνας για την ΕΡΤ - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Πέμπτης 27/6: συζήτηση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους πλειστηριασμούς ακινήτων, και συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Παντελή Θαλασσινό, Λάμια Μπεντίουι κ.ά.

 Καταγγελία Απόστολου Κακλαμάνη: Η ΕΡΤ έκλεισε για να μην της δοθεί η άδεια παρόχου δικτύου

Ίσως η καλύτερη απαντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να είναι όσα συμβαίνουν εδώ και 16 μέρες, από το βράδυ της Τρίτης 11/6, στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου. Οι μουσικές, η συμμετοχή του κόσμου, η κατάθεση ψυχής και οργής, όλα αυτά που δεν θα καταλάβουν ποτέ οι εμπνευστές των πάσης φύσεων «μαύρων». Εδώ, όσα συνέβησαν στο προαύλιο την Τετάρτη 25/6

Τετάρτη 26/6: Άτυπη συνάντηση των εργαζομένων με τον νέο υφυπουργό, Π. Καψή

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με συνέπεια να αγωνίζονται για τη δημόσια ενημέρωση και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας»

Με έναν νέο, έμμεσο εκβιασμό από τον Γ. Στουρνάρα για την καταβολή των αποζημιώσεων «χτύπησε» σήμερα η κυβέρνηση, προσπαθώντας να χτυπήσει τον αγώνα των εργαζομένων. Ο υπ. Οικονομικών δήλωσε πως η συνολική αποζημίωση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα καταβληθεί «όταν θα μπορούμε να μπούμε στην ΕΡΤ και να πάρουμε τα στοιχεία» - κάτι που, όπως φαίνεται, διόλου απασχόλησε την κυβέρνηση όταν ανήγγειλε τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας τηλεόρασης την Τρίτη 11/6.

Από τη μεριά του, ο νέους υφυπουργός, αρμόδιος για τα θέματα της ΕΡΤ, Παντελής Καψής, δήλωσε πως «Σε τρεις μήνες η νέα ΕΡΤ θα βγει στον "αέρα"», χωρίς ωστόσο να δώσει καμιά ένδειξη του πώς προτίθεται να προχωρήσει (και ενώ βεβαίως η κυβέρνηση εξακολουθεί να παρανομεί, διατηρώντας το μαύρο στις οθόνες). Συγκεκριμένα, «ο υφυπουργός απέφυγε να διευκρινίσει τι θα σημάνει η τρίμηνη αυτή χρονική περίοδος αναμονής για τις συμβάσεις που θα κληθούν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ όπως σημείωσε θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Το προαύλιο του Ραδιομεγάρου θα απαντήσει σήμερα με τραγούδια: με  «Λαέ της Λιλιπούπολης, σήκωσε πια παντιέρα» και Σαμποτάζ: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Τετάρτης

Να σημειώσουμε πως χθες, Τρίτη, έγινε  συνάντηση συνδικαλιστών στην ΕΡΤ για να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στο αυταρχικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ και βίντεο με τις δηλώσεις 10 από τους συμμετέχοντες συνδικαλιστές)

Τρίτη 25/6: Οι εργαζόμενοι αποκαλύπτουν πόσο κοστίζει το μαύρο στην ΕΡΤ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Βουλή για την ΕΡΤ 

Το σημερινό πρόγραμμα:  Η ΕΡΤ λειτουργεί – Η κυβέρνηση παρανομεί για 14η μέρα και δεν επιτρέπει την εκπομπή του προγράμματος της ΕΡΤ 

Στη συνέντευξη Τύπου των εργαζομένων της ΕΡΤ, σήμερα το μεσημέρι, παρουσιάστηκαν οι απώλειες από τον «ξαφνικό θάνατο» για το ελληνικό δημόσιο, από απώλειες δικαιωμάτων, διαφημίσεων, ενεργοποίησης ρητρών για ακυρώσεις υποχρεώσεων κ.λπ. (αναλυτικά στο σχετικό ρεπορτάζ)

2.20 μ.μ.: Απόσπασμα από την παρέμβαση του Ν. Μιχαλίτση, πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ, κατά τη σημερινή (Τρίτη 25/6) συνέντευξη των εργαζομένων της ΕΡΤ. Ανάμεσα στα άλλα, προειδοποίησε και για τον κίνδυνο να χάσει η ΕΡΤ τις ψηφιακές της συχνότητες, που θα σημάνει ζημιά εκατομμυρίων ευρών. 

Η παρέμβαση του Π. Καλφαγιάννη, προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, που ξεκινά με αναφορές στις απώλειες της ΕΡΤ από δικαιώματα και διαφημίσεις για τα αθλητικά γεγονότα. Στο τέλος του βίντεο, ο Νίκος Τσιμπίδας, δημοσιογράφος της ΕΡΑ.

 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων σήμερα, Τρίτη 25/6, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με τη συνέντευξη Τύπου στη 1 το μεσημέρι, όπου οι εργαζόμενοι θα παρουσιάσουν με αναλυτικά στοιχεία τη ζημιά που υπέστη το δημόσιο από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, και μουσική από τις 8.30 το βράδυ.

Στις πρώτες του δηλώσεις για την ΕΡΤ ο Παντελής Καψής, που ορίστηκε υφυπουργός «αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση» ανέφερε:  «Δεν μπορώ να πω πως θα χειριστούμε [το θέμα της ΕΡΤ]. Νομίζω και οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης και ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα το δουν έτσι». Αυτή την αόριστη αναφορά του συμπλήρωσε η λέγοντας ότι η λύση την οποία θα επεξεργαστεί το επόμενο διάστημα αναμένεται «να κινείται στο γενικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και την συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ».

«Δεν μπορώ να πω πως θα το χειριστούμε. Νομίζω και οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης και ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα το δουν έτσι», είπε χαρακτηριστικά. - See more at: http://left.gr/news/oi-protes-diloseis-toy-p-kapsi-gia-tin-ert#sthash.ay...

13.00 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ε


18.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



20.30- 21.30 «Εραστές του ονείρου»  Περικλής Λοριδας  (Σπύρος Καράμπελας - Δημήτρης  Σταυρουλάκης)



21.30 Αργυρώ Καπαρού (Βασίλης Χαντζηλούκας - κιθάρα  - Γιάννης Τσολκας  πιάνο )



22.30- 23.30 «Σήμερον έγχρωμον» Δάφνη Πανουργιά - Λουκάς Πανουργιάς τραγούδι- Γιώργος Καλκάνης πιάνο- Μιχάλης Καλκάνης κοντραμπάσο.



23.30 - 24.30 Γιώργος  Ρους

24.30 Δάφνη Λέμπερου έντεχνο - παραδοσιακό (ακορντεόν - κλαρίνο- φωνή)

Στέφανος Κοκκαλης (πιάνο - τραγούδι)



01.30 Τάκης  Μπουρμάς  - Άννα Μπουρμά (έντεχνο)

- See more at: http://left.gr/news/programma-ekdiloseon-simera-triti-256-sto-radiomegar...

Δευτέρα 24/6

13:40 Την Τρίτη το μεσημέρι (13.00) οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με τις προτάσεις τους για την κρατική ραδιοτηλεόραση. Επιπλέον, στις 18:00 το απόγευμα, συγκαλείται σύσκεψη της ΠΟΣΠΕΡΤ με σωματεία εργαζομένων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

12:10 Ηχητικό: «Outsourcing social media: Η εμπειρία της ΕΡΤ και πως μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέλλον»

10:08 Βίντεο: Η ΕΡΤ δεν θα κλείσει! (πρωτοβουλία φοιτητών/τριων ΕΜΜΕ)

Το  πρόγραμμα της Δευτέρας:

Ανοιχτή συζήτηση στις 18:00 στο προαύλιο της ΕΡΤ.

Την ώρα που η κυβέρνηση ζητά την απομάκρυνση των εργαζομένων της ΕΡΤ από το ραδιομέγαρο της Μεσογείων και βρίσκεται σε αναζήτηση του προσώπου που θα αναλάβει την αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, η Ανοιχτή Συνέλευση της ΕΡΤ καλεί σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Τι ΕΡΤ θέλουμε;».

Η ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00 έως τις 21:00 στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ σήμερα, Δευτέρα.

Όπως λένε οι διοργανωτές θα συζητηθούν προτάσεις για το περιεχόμενο των εκπομπών της ΕΡΤ (ενημερωτικό - πολιτιστικό), για τη διοίκηση και τον τρόπο οργάνωσης της εταιρίας, καθώς και για τον τρόπο χρηματοδότησης της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Οι προτάσεις θα συγκεντρωθούν και θα παρουσιαστούν στο ζωντανό πρόγραμμα της ΕΡΤ, που μεταδίδεται μέσω των συχνοτήτων της EBU. Παρακολουθείστε την παρουσίαση των προτάσεων για την ΕΡΤ από το blog των εργαζομένων «ERT Οpen».

Στις 20:30 ο συνθέτης Γιάννης Ιωάννου θα παίξει κομμάτια του στο πιάνο, η ποιήτρια Γιώγια Σιώκου θα διαβάσει ποιήματα από την ποιητική της συλλογή «ΑΙΩΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ».Τραγουδά η ηθοποιός Μαρία Κόμη- Παπαγιαννάκη.

Ακολουθούν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ:

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, με μαέστρο τον Χρήστο Παπαγεωργίου, παρουσιάζει τραγούδια των Beatles σε ύφος baroque και μουσική του Νίκου Πλατύραχου με μαέστρο τον ίδιο.

Αμέσως μετά:

- Μάνος Πυροβολάκης (με τους Παναγιώτη Κατσικιώτη –ντράμς, Κ. Γιανίρη –μπάσο, Γιάννη Μολυμπάκη -λαούτο)

- Μάκης Αμπλιανίτης - Δημήτρης Καλαντζής με το Τρίο Jazz

- Πένυ Ραμαντάνη (με τραγούδια από την πορεία της με τους Όναρ και διασκευές), μαζί της ο Δημήτρης Καρράς και ο Δημήτρης Νίτης.

Το πρόγραμμα μας συνεχίζει δυναμικά και στο πνεύμα της ημέρας, με τις Τσαμπούνες του Κλείδωνα!

Συνέντευξη του καθηγητή και προέδρου του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ στην «Εποχή»: «Κυβερνητική τηλεόραση ήταν πάντα η ιδιωτική»

****************************************************************************************

 Κυριακή 23/6

21:10 Για άλλη μια βραδιά κυκλοφορούν πληροφορίες στο διαδίκτυο ότι επίκειται επέμβαση της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της σημερινής νύχτας ή του αυριανού πρωϊνού, πριν ανακοινωθεί και ορκιστεί δηλαδή η νέα κυβέρνηση. Δε μας φοβίζουν, με σύμμαχο μας τη φεγγαράδα, όλοι και όλες στην ΕΡΤ για να υπερασπιστούμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση!

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ είμαστε εμείς» - Πρόγραμμα εκδηλώσεων την Κυριακή 23/6

Το πρόγραμμα ξεκινά το πρωί, με εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους - και όχι μόνο.  

- 12:00 Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα μας παρουσιάσει ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.  

Αμέσως μετά, Συναυλία της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας, υπό την αιγίδα της ΕΡΤ, με μαέστρο τη Νίνα Πατρικίδου. Τραγουδούν η Φωτεινή Δάρα και η Άννα Σακαλή, στο πιάνο ο Γιώργος Παπαχριστούδης.  

- 13:30 «Κόκκινη κλωστή δεμένη»: Αφήγηση παραμυθιού από την Νίκη Κάπαρη, με ζωντανή μουσική από το Γιάννη Ψειμάδα (κιθάρα - καντελε - κρουστά)  

- 14:00 Το τσίρκο με το επίκαιρο όνομα «ΤΣΙΡΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ» μας εντυπωσιάζειμε ακροβατικά, ζογκλερικά και άλλα πολλά!   - 15:00-17:00Circus DAYZ, η πρώτη σχολή τσίρκου στην Ελλάδα μας κάνει μαθήματα τσίρκου! Μήπως τα χρειαζόμαστε, μικροί και μεγάλοι;  

- 18:00 Ανοικτή Συζήτηση στο προαύλιο της ΕΡΤ με θέμα: Δράσεις αντιμετώπισης της ποινικοποίησης των Κοινωνικών Αγώνων  (Διοργάνωση: Ανοιχτή Συνέλευση ΕΡΤ)  

- 21:30 Ανοίγει το πολιτιστικό πρόγραμμα με Γιώργο Σταυρακάκη, Σαββίνα Γιαννάτου, Θεοδοσία Στίγκα, Antidotum Tarantulae, μουσική της Κάτω Ιταλίας. Μουσικές που βρέχονται απ' τη Μεσόγειο και φλέγονται από τον καυτό της ήλιο.   

- Συνεχίζουμε με Hip-Hop και Reggae ρυθμούς, με τον Ρήγα & τον Παράξενο.  

***********************

Σάββατο 22/6 - 11η ημέρα μετά το «μαύρο» στις οθόνες

(Δείτε από τη σημερινή μέρα:  Σάββατο 22/6, στο Ραδιομέγαρο: η συζήτηση για τον αγώνα στην ΕΡΤ και τις προοπτικές του (βίντεο) 

12:00 στη σκηνή η Νένα Βενετσάνου.

10:50 μ.μ.: Και απόψε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου οι αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομέων της ΕΡΤ απολαμβάνουν τα μουσικά σύνολα σε μια εξαιρετική συναυλία.

ΠΟΣΠΕΡΤ: Ανυπόστατες και άκυρες οι μαζικές απολύσεις

Στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ σήμερα στις 5 μ.μ., συζήτηση με θέμα  Ο αγώνας στην EΡΤ  και η σύνδεσή του με τους κοινωνικούς αγώνες οργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση της ΕΡΤ .

 

Καλούμε όλους όσους συμπαραστέκονται στον αγώνα μας εδώ στο Ραδιομέγαρο κάθε ώρα, κάθε μέρα!

17.00-20.30 ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ :Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ , Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ομιλητές: 

Γιώργος Αυγερόπουλος : δημοσιογράφος – Εξάντας

Ντίνα Δασκαλοπούλου: δημοσιογράφος – Εφημερίδα Συντακτών

Μάριος Λώλος: πρόεδρος Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Τασούλα Ζήγου: δημοσιογραφος – ΕΡΤ

Τεχνικός – ΕΡΤ

Θέμης Συμβουλόπουλος : Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ

Γιώργος Φιλιππάκης: δημοσιογράφος (πρώην εργαζόμενος ΑΛΤΕΡ)

Χάρης Σμυρνιώτης: πρόεδρος εργαζομένων στο ΙΓΜΕ

Γιάννης Καψόπουλος: πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση νερού στην Ελλάδα savegreekwater.gr

Μέλος πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ (Αθήνα)

21.00 - ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ

           - Ο ΘΙΑΣΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑ” Ελληνικός κινηματογράφος   LIVE “( με Ιούλιο  Καισαρ Αθανασίου - Φοίβο  Μαχμουριδη – Φάνης Τζεβελεκο -Αναστ. Σισμανογλου)

            -ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ  

            -Αποσπάσματα από Προμηθέα Δεσμώτη<< Πολιτιστικός       Οργανισμός ARCADIA>> ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΠΑΛΛΑ ΛΥΔΙΑ

             -ΚΑΡΟΥΝΗΣ Ζαχαρίας τραγούδια  ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ  ΤΣΙΡΚΟ  

             -Το τρίο του κιθαρίστα ΛΕΥΤΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

             -ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ  ΗΧΟΔΡΑΣΗ

             -ΛΑΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ-Γιάννης Παπαγιανοπουλος, Χρίστος Πέτρου , Ευα Ξένου, Θοδωρής Ζεης, Βασίλης Πουλαντζας. 

Αύριο, Κυριακή 23 Ιουνίου, η διεθνής ημέρα κινητοποίησης για την ΕΡΤ

Ακόμα: H ΕBU συνεχίζει τη μετάδοση της ΕΡΤ - 2,7 εκατ. προβολές για το live streaming

Παρασκευή 21/6

Με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου (δείτε ένα μικρό βίντεο) να ξεσηκώνει τον κόσμο και κατόπιν δεκάδες ηθοποιούς να προσφέρουν περίσσευμα από την ψυχή τους πάνω στην εξέδρα του προαύλιου της ΕΡΤ ως νωρίς το πρωί, με ποιήματα (του Αναγνωστάκη και του Κατσαρού μεταξύ άλλων), πρόζα, σκετς, κύλησε η βραδιά στο Ραδιομέγαρο. Μέχρι τις 3 π.μ. τουλάχιστον, εκατοντάδες άνθρωποι παρέμεναν στην Αγία Παρασκευή, το ραντεβού ανανεώνεται για το Σάββατο, και κάθε μέρα και ώρα!

21:50 Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ για περιφρούρηση της δημόσιας τηλεόρασης. Σε λίγο ξεκινάει και η συναυλία με τη συμμετοχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

20:45 Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ανακοίνωση του ΥΠ.ΟΙΚ. για την ΕΡΤ‏:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ και θα υπερασπιστεί τη δημόσια τηλεόραση και τη δημοκρατία

20:10 Δεν φεύγουν από την ΕΡΤ-3 λένε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη

20:05 Σε επιφυλακή οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι στην ΕΡΤ μετά το κυβερνητικό τελεσίγραφο για εκκένωση του κτηρίου. Ήδη έχει αρχίσει να καταφθάνει κόσμος και να γεμίζει το προαύλιο στο οποίο σε λίγο θα αρχίσουν οι αποψινές εκδηλώσεις.

20:00 Σχόλιο του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ

19:35 Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ: Εδώ ΕΡΤ! Πομπός Δημοκρατίας

19:25 Οι εργαζόμενοι καλούν τον κόσμο να περιφρουρήσει το κτίριο

19:13 Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση των δημοσιογραφικών σωματείων κατά των Στουρνάρα και Κεδίκογλου για τη μη λειτουργία της ΕΡΤ

19:00 Σύμφωνα με το ThePressProject.gr έχουν ήδη μπεί τα χρήματα της αποζημίωσης στους λογαριασμούς των εργαζομένων

18:55 Η ΠΟΣΠΕΡΤ αρνείται να εκκενώσει το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Σε μια πρώτη του αντίδρασή του, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι αρνούνται να δεχθούν την καταπάτηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων. Θα είναι εδώ για να εκπέμπουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οι μάσκες έπεσαν. Θέλουν να πάρουν 2.000 άτομα που θα χάσουν όλα τους τα δικαιώματα και το ταμείο ανεργίας και στη συνέχεια, στο νέο φορέα μπορεί να είναι και 50. Η νομική μας υπηρεσία ετοιμάζει εξώδικα για να απαντήσει στα όσα υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας».

18:40 «Καλούμε συνδικάτα & κοινωνικούς φορείς σε προσέλευση και επιφυλακή στην #ERT ενόψει των κυβερνητικών απειλών για εκκένωση», η έκκληση των εργαζομένων μέσω του @ErtSocial

Φωτογραφία του χρήστη Tasos Koronakis.

18:18 Στο Ραδιομέγαρο οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν το κτήριο. Στις μεταξύ τους συζητήσεις επικρατεί η διάθεση να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

17:48 ΥΠΟΙΚ: Καλεί σε εκκένωση του ραδιομεγάρου

Ο Στουρνάρας εκβιάζει τους εργαζόμενους. Προκειμένου να λάβουν την πρώτη δόση της αποζημίωσης,λέει, πρέπει να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο.

"Συνάδελφοι όλοι στις θέσεις σας. Μας καλούν να εκκενώσουμε το κτήριο" γράφει το ert_social

15:00 ETUC: Με το κλείσιμο της ΕΡΤ καταπατάται το θεμελιώδες δικαίωμα στην πληροφόρηση

13:00 O Σίμος Κεδίκογλου μιλά για «απελευθέρωση» των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ

 Με τον αστείο ισχυρισμό ότι «πλέον δεν υπάρχει μαύρο, αλλά μπάρες» στη συχνότητα της ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «πρόγραμμα μπορούμε να εκπέμψουμε σε 1-2 ημέρες, υπό τον όρο να απελευθερωθούν οι εγκαταστάσεις» - χωρίς να διευκρινίζει το ποιοι «θα εκπέμψουν» και τι εννοεί με τον όρο «απελευθέρωση» 

ΠΟΣΠΕΡΤ: Ο αγώνας συνεχίζεται - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Παρασκευής 21/6

Το χρονικό των εξελίξεων γύρω από την ΕΡΤ, ως την Παρασκευή 21/6, στο παλαιότερο κεντρικό μας θέμα:

Το ΥΠΟΙΚ καλεί σε εκκένωση του ραδιομεγάρου - Όλες και όλοι στην ΕΡΤ (συνεχής ενημέρωση)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)