to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το αντι-συριζα μέτωπο και το μετέωρο βήμα του ΚΙΝΑΛ

Μητσοτάκης, Μαρινάκης, Βενιζέλος, Λοβέρδος για τις αγωγές Τσίπρα, το αντι-συριζα μέτωπο και το μετέωρο βήμα του ΚΙΝΑΛ


Οι αγωγές του Α.Τσίπρα κατά των δημοσιογράφων Γ.Κουρτάκη και Γ.Παπαχρήστου έγιναν αφορμή για την  επανεμφάνιση του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου έστω και κουτσουρεμένου.  Συγκεκριμένα ήταν  μία ευκαιρία   για τη συντονισμένη και οργισμένη αντίδραση των πρωτεργατών του συγκεκριμένου μπλοκ. Βενιζέλος και Λοβέρδος γνωστοί για τη μανία τους κατά της αριστεράς,  ευθυγραμμίζονται πλήρως ακόμα μία φορά με την ΝΔ και τον Μαρινάκη και  σε απόλυτο συντονισμό μεταξύ τους  με άρθρα τους στα «ΝΕΑ», απειλούν τον Α.Τσίπρα  ακόμα και με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου!
Δίπλα τους και ένας νέος από ότι φαίνεται συνδαιτυμόνας στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο: Η ΕΣΗΕΑ ή όπως εύστοχα παρατηρεί ο Θ. Καρτερός «η φάρμα των πτηνών» αφού η πλειοψηφία της  κακαρίζει άγρια  στον Τσίπρα  γιατί έκανε αγωγές σε συκοφάντες,   την ίδια στιγμή που κάνει την πάπια στις καρατομήσεις δημοσιογράφων που δεν είναι αρεστοί στο σύστημα Μητσοτάκη αλλά  και στο ότι λίγοι βαρόνοι έχουν καταντήσει θεραπαινίδα τους την ενημέρωση.   
Η οργή Μαρινάκη,  Βενιζέλου, Λοβέρδου και φυσικά της ΝΔ δεν είναι τυχαία. Οι αγωγές Τσίπρα δίνουν ένα ισχυρότατο  πλήγμα σε ένα από τα σημαντικά όπλα τους: Την δολοφονία χαρακτήρων, στην οποία προσφεύγουν συχνά-πυκνά  μέσα ενημέρωσης όχι μόνο  του Μαρινάκη  αλλά και άλλων βαρόνων, για την αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων τους. Πρόκειται για μία μέθοδο που μαζί με τη καταιγίδα των fake news που παράγουν, τη διαστρέβλωση ειδήσεων, τη συκοφάντηση αντιπάλων  και την αχαλίνωτη προπαγάνδα  αποτελούν το βαρύ πυροβολικό του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου και ταυτόχρονα την ασπίδα προστασίας του Μωυσέως.
Όμως η συντονισμένη εμφάνιση Βενιζέλου και Λοβέρδου, η ταύτιση τους με Μαρινάκη και Μητσοτάκη και η για μία ακόμα φορά έκφραση του μένους τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ταυτόχρονα και άλλο ένα «κάλεσμα» στο ΚΙΝ.ΑΛ. και ιδιαίτερα στη Φ. Γεννηματά: Να ακολουθήσει αποφασιστικά τη πορεία μετατροπής του κόμματος που ίδρυσε  ο Α. Παπανδρέου σε παρακολούθημα της Δεξιάς, όπως οι ίδιοι κάνουν εδώ και καιρό.
Μέχρι στιγμής το ΚΙΝ.ΑΛ ακολουθεί ένα μετέωρο βήμα.  Η Φ. Γεννηματά έχει τρεις επιλογές: Η πρώτη να ακολουθήσει το παράδειγμα Βενιζέλου-Λοβέρδου και να ταυτιστεί με τη ΝΔ. Η δεύτερη να συνεχίσει να «μετεωρίζεται» ακολουθώντας  τη πορεία του «διμέτωπου»,  μία πορεία  που όχι μόνο  δίνει ανάσες στο Μητσοτάκη, αλλά θα έχει ως κατάληξη τη σταδιακή «εξαέρωση» του ΚΙΝ.ΑΛ. μέσα στο ισχυρό πολιτικό δίπολο.   Και η τρίτη επιλογή  αφορά την ιστορική ευκαιρία που της παρουσιάζεται να στραφεί προς τα αριστερά και μέσα από προγραμματική σύγκλιση με το ΣΥΡΙΖΑ να συνδράμει στη προοδευτική διακυβέρνηση. Είναι μία προοδευτική επιλογή που η ίδια η  δυναμική που θα  αναπτύσσεται στη κοινωνία θα το απαιτεί.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)