to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 27.01.2021

Πολιτική

Δ. Καλαματιανός: Η αντιδημοκρατική ολίσθηση της κυβέρνησης επιταχύνεται

Για αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, σε συνδυασμό με την όξυνση και την ένταση που επιτηδευμένα δημιουργεί για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία, έκανε λόγο ο Διονύσης Καλαματιανός μιλώντας στο «Κόκκινο 105.5».


«Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι όλοι οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες και κυρίως οι νέες και οι νέοι μας θα αντιδράσουν στα αντιδημοκρατικά, αντισυνταγματικά και αυταρχικά μέτρα της. Επιλέγει, όμως να προχωρήσει στην εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου προγράμματός της και να προκαλέσει αυτές τις αντιδράσεις» τόνισε ο Διονύσης Καλαματιανός, βουλευτής Ηλείας και αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. μιλώντας στο «Κόκκινο».

Όπως επισήμανε:

Όταν υπάρχουν ειδικές έκτακτες και επείγουσες υγειονομικές συνθήκες και αναστέλλονται ελευθερίες και δικαιώματα, υπάρχει και υποχρέωση αναστολής της κανονικής νομοθέτησης. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να προχωρά στη ψήφιση ρυθμίσεων που δεν έχουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Από τη μια η κυβέρνηση νομοθετεί ακάθεκτη διατάξεις που γνωρίζει ότι θα προκαλέσουν, για παράδειγμα την πανεπιστημιακή κοινότητα και από την άλλη επικαλείται τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας για να απαγορεύσει και να περιορίσει τα πάντα.

Εκμεταλλεύεται, λοιπόν, αυτές τις έκτακτες συνθήκες και με αυταρχισμό, βία και καταστολή τις επικαλείται  για να φιμώσει και να αποκλείσει την εύλογη αντίδραση.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει καμία επείγουσα ανάγκη να δημιουργήσει αστυνομία στα πανεπιστήμια. Άλλωστε, τώρα τα πανεπιστήμια δεν έχουν φοιτητές, τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή του οπισθοδρομικού και υπερσυντηρητικού προγράμματός της, τακτοποιεί ημέτερους, ισοπεδώνει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, υποβαθμίζει τη δημόσια παιδεία και μετά αποφασίζει και διατάσσει επικαλούμενη την πανδημία και κατηγορεί ως ανεύθυνη την εκπαιδευτική κοινότητα που εύλογα και δίκαια αντιδρά.»

Σχετικά με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, τόνισε ότι αυτή λαμβάνεται τη στιγμή που επίκειται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και καθηγητών.

«Είναι σαφές ότι έχει στόχο να εκφοβίσει και ν΄ αποτρέψει τη μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο αυτό.

Η συνάθροιση εκατοντάδων πολιτών επιτρέπεται στα κλειστά πολυκαταστήματα, στα mall για ψώνια και όχι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα νομοθετήματα που περιορίζουν και στερούν δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αρνείται να παραδεχτεί αυτό που επιβεβαιώνουν επιστημονικές μελέτες, δηλαδή, την συσχέτιση της αύξησης κρουσμάτων κορονοΐού με τον συνωστισμό στα λεωφορεία, τα τρένα και στους μαζικούς χώρους δουλειάς.

Για την κυβέρνηση η αντιμετώπιση της πανδημίας περιορίζεται στην περιστολή δικαιωμάτων και στην επιβολή απαγορεύσεων στους πολίτες και όχι στην ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με γιατρούς και νοσηλευτές, στην αύξηση των κλινών ΜΕΘ, στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών, στη διενέργεια μαζικών και δωρεάν ελέγχων.

Επιβάλλει πανεπιστημιακή αστυνομία, «δημοσιογραφική» αστυνομία, «υγειονομική» αστυνομία, «συγκοινωνιακή» αστυνομία... Το μυαλό της είναι μόνο στην καταστολή.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει εξαντλήσει την όποια πολιτική και κοινωνική δυναμική είχε και καταφεύγει στον αυταρχισμό».

Σε ότι αφορά το κομμάτι της υγειονομικής κρίσης, ο κ. Καλαματιανός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανεπαρκής και απέτυχε να τη διαχειριστεί επιτυχώς.

«Τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για το δεύτερο κύμα τις ομολόγησε ο ίδιος ο Υπουργός Ανάπτυξης ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είπε ότι αγνόησαν τις εισηγήσεις υγειονομικών και δεν έκλεισαν την Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα τα κρούσματα, οι νοσούντες και οι θάνατοι να πολλαπλασιαστούν.

Φτάσαμε να θρηνούμε την απώλεια πάνω από 4.600 συνανθρώπων μας σε δυόμιση μήνες.

Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούν να επιρρίψουν τις δικές τους ευθύνες για τους χιλιάδες θανάτους εκτός ΜΕΘ στους γιατρούς.

Μάλιστα, αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έστω και τα στοιχειώδη.

Είχαν ανεβάσει τις προσδοκίες. Μας έλεγαν για 2 εκ. εμβολιασμούς το μήνα και για 1.081 εμβολιαστικά κέντρα.

Τελικά οι εμβολιασμοί περιορίζονται σε μερικές χιλιάδες και τα εμβολιαστικά κέντρα είναι μόνο σε συγκεκριμένα νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κυρίως προσωπικού στη δημόσια υγεία».

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε ότι κερδίζει συνεχώς έδαφος η πρόταση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα να αγοράσει η Ε.Ε. την πατέντα του εμβολίου, να την δώσει στα κράτη μέλη και στη φαρμακοβιομηχανία για ν΄ αυξηθεί η παραγωγή, να γίνει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός και να σωθούν ζωές.

«Τα εμβόλια και οι πατέντες θα έπρεπε να είναι προσβάσιμα σε όλους να είναι δημόσια για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Η Ε.Ε. θα μπορούσε, έστω, να αγοράσει και να εξασφαλίσει την αύξηση της παραγωγής.  

Παραμένει ταυτόχρονα η ανάγκη για επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, για διενέργεια καθημερινών πολλών και δωρεάν διαγνωστικών τεστ, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους και σε όλους τους μαζικούς χώρους, γηροκομεία κ.α».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)