to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 16.07.2013

Κοινωνία

Fashion Police μετά ελαφράς κακοποιήσεως

Fashion Police, που, άμα δεν τους αρέσουν οι μπλούζες των περαστικών ή αν τους δουν πολύ νέους προχωρούν σε ελέγχους μετά ύβρεων και ξύλου, έχουν καταντήσει τα ΜΑΤ, όπως φαίνεται από την τελευταία καταγγελία που έφτασε στην "Αυγή". Αν δε είναι ανήλικοι και τρέμουν σαν τα φύλλα, τόσο το καλύτερο!


"Κατεβαίναμε τη Θεμιστοκλέους, Είπαμε να μην πάμε από Ομόνοια, λόγω ώρας. Στην Ακαδημίας είδαμε ΜΑΤ. Ένας ΜΑΤατζής μας φώναξε: Ε, παιδιά, ταυτότητες. Τις δώσαμε. Ήταν πέντε ΜΑΤτζήδες. Ξαφνικά, ένας από αυτούς κολλάει τον φίλο μου σε ένα τοίχο και φωνάζει: 'Τι μπλούζα είναι αυτή, ρε μαλακισμένο; Πού τη βρήκες;' (σ.σ.: η μπλούζα έγραφε πάνω ACAB). Ο φίλος μου απάντησε: 'Ένας ξάδελφος μού την έκανε δώρο'. 'Πού τα πουλάς αυτά;' του λέει ο αστυνομικός των ΜΑΤ και του ρίχνει μερικές σφαλιάρες, ενώ του έσκισε και την μπλούζα στον λαιμό. Στο μεταξύ έφτασαν και άλλοι ΜΑΤατζήδες. Ένας κλότσησε τον φίλο μου στο καλάμι και σε 10 λεπτά το πόδι του πρήστηκε. Όσο μας είχαν εκεί, κατέγραφαν τα στοιχεία μας και ρώταγαν πού ήμασταν πριν; Αν ήμασταν στα Εξάρχεια, τι κάναμε; Τελικά μας είπαν: 'Τον π...λο τώρα' και μας έδιωξαν".

Με αυτά τα λόγια διηγήθηκε στην "Α" ένας 17χρονος το πώς είδε μπροστά του να εκτελείται το έργο της "αστυνόμευσης" αργά το βράδυ του Σαββάτου. Στις διαμαρτυρίες του γι' αυτό που συνέβαινε στο φίλο του, με το οποίο γύριζαν στο σπίτι τους, "από κεντρικούς δρόμους και δρόμους με αστυνόμευση", όπως τον συμβουλεύουν πάντα οι γονείς του, βρέθηκε και αυτός κολλημένος στον ίδιο τοίχο με τον φίλο του από έναν άνδρα των ΜΑΤ.

Τελικά, ποιος θα μας φυλάει από αυτούς που μας φυλάνε; Και η ερώτηση αυτή δεν οφείλεται στο "μεμονωμένο περιστατικό", όπως συνηθίζουν να λένε οι ΕΔΕ, αλλά στο γεγονός ότι όλο και πληθαίνουν οι αναίτιοι έλεγχοι-τρομοκράτηση νεαρών στην Ακαδημίας που φτάνουν στα αυτιά μας και που περιλαμβάνουν και σεξιστικά σχόλια σε περαστικές γυναίκες.

Ε.Ζ.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)