to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:25 | 22.01.2021

Διεθνή

Δεν έχει ελεγχθεί η πανδημία: Ξεπέρασαν τους 50.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό στη Γερμανία

Ο επιπολασμός τις προηγούμενες επτά ημέρες ανερχόταν σε 115,3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στο σύνολο της Γερμανίας. Παρά την πτωτική τάση, το ποσοστό αυτό είναι πολύ πάνω από τον στόχο των λιγότερων από 50 μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους που έχει θέσει η γερμανική κυβέρνηση - Παράταση περιοριστικών μέτρων ως τα μέσα Φεβρουαρίου


Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από covid-19 στη Γερμανία ξεπέρασε σήμερα το όριο των 50.000, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), λίγο αφού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια συμφώνησαν να παραταθούν έως τα μέσα Φεβρουαρίου τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το RKI έχει καταγράψει συνολικά 50.642 θανάτους από την αρχή της πανδημίας τον χειμώνα του 2020. 859 ασθενείς με covid-19 υπέκυψαν τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός μειωμένος σε εβδομαδιαία βάση.

Εξάλλου το ινστιτούτο ανακοίνωσε σήμερα 17.862 νέα κρούσματα covid-19 για το προηγούμενο 24ωρο. Συνολικά στη Γερμανία έχουν μολυνθεί από κορονοϊό περισσότεροι από 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο επιπολασμός τις προηγούμενες επτά ημέρες ανερχόταν σε 115,3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στο σύνολο της χώρας. Αν και παρατηρείται πτωτική τάση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, το ποσοστό αυτό είναι πολύ πάνω από τον στόχο των λιγότερων από 50 μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους που έχει θέσει η γερμανική κυβέρνηση.

Παράταση μέτρων ως τα μέσα Φεβρουαρίου

Εξαιτίας του σταθερά αυξημένου αριθμού κρουσμάτων covid-19, η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 ομόσπονδων κρατιδίων συμφώνησαν την Τρίτη να αυστηροποιήσουν και να παρατείνουν ως τα μέσα Φεβρουαρίου τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας, φοβούμενοι κυρίως τα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού που είναι πιο μεταδοτικά.

Infographic depicting the new measures

Πηγή γραφήματος: DW

Εστιατόρια, καφέ, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα που παραμένουν κλειστά εδώ και δυόμιση μήνες δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν πριν από τις 14 Φεβρουαρίου τουλάχιστον.

Εξάλλου ιατρικές, χειρουργικές μάσκες ή μάσκες FFP2 είναι πλέον υποχρεωτικές στα καταστήματα και τα μέσα μεταφοράς, ενώ η τηλεργασία είναι υποχρεωτική όπου αυτό είναι δυνατό τουλάχιστον ως τις 15 Μαρτίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)