to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:10 | 20.01.2021

Πολιτική

Ο Π. Λάμπρου για τη σπέκουλα με αφορμή τον Κουφοντίνα: Καμία σχέση με την αλήθεια τα χτυπήματα των προθύμων

Σε νέα σπέκουλα έχει επιδοθεί το γαλάζιο στρατόπεδο με αφορμή το κείμενο «Η δημοκρατία δεν εκδικείται» που δημοσιοποιήθηκε χθες με αφορμή τους χειρισμούς που έχουν οδηγήσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα σε νέα απεργία πείνας.


Λυτούς και δεμένους έχει εξαπολύσει για ακόμα μία φορά η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συλλογική δήλωση που πραγματοποίησαν χθες μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αντιστασιακοί - μέλη του ΣΦΕΑ και εκπαιδευτικοί, στη σκιά της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εν τάχει, το καταδικασμένο μέλος της 17Ν επικαλείται εκδικητική μεταγωγή και άδικη μεταχείριση, παρά το γεγονός πως η θητεία του στις αγροτικές φυλακές έβαινε ομαλά μέχρι τώρα. Ζητάει τουλάχιστον να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Έχοντας ένα από τα αγαπημένα θέματα της συντηρητικής αντζέντας στα χέρια του, το γαλάζιο στρατόπεδο έχει εξαπολύσει επίθεση και σπεκουλάρει κατά του κείμένου που κυκλοφόρησε χθες υπό τον τίτλο «Η δημοκρατία δεν εκδικείται».

Σχετικά, ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για τα δικαιώματα, απάντησε μέσω ανάρτησής του: «Η πολιτική σκοπιμότητα και η συνήθης πολιτική αντιπαράθεση με «χτυπήματα κάτω από τη μέση» των γνωστών κύκλων της ΝΔ και των πρόθυμων ΜΜΕ έχουν το όριό τους. Το σχόλιο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, δεν αφορά την υπεράσπιση ενός προσώπου, αλλά το αυτονόητο: την υπεράσπιση του κράτους δικαίου, τη νομιμότητα, την ισονομία και τα δικαιώματα, που αφορούν όλους τους κρατούμενους ανεξάρτητα του αδικήματος και της ποινής. Κάθε άλλη ερμηνεία δεν έχει σχέση με την αλήθεια ούτε φυσικά με τη δική μας πολιτική τοποθέτηση».

Νωρίτερα, από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κατά συρροήν δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας και οι υποστηρικτές του πρέπει να αντιληφθούν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσαν προς υπεράσπισή του ενώ ποτέ δεν βρήκαν να πουν κουβέντα για τα θύματά του. Αλήθεια ποια είναι η θέση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ; Συμφωνεί με το κείμενο των στελεχών του; Περιμένουμε την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα».

Σε μια λακωνική αλλά σαφέστατη απάντηση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απαντά πως «η τρομοκρατία είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία», για να τονίσει όμως πως σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου «ο νόμος ισχύει για όλους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)