to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:41 | 20.01.2021

Διεθνή

Αυλαία μιας καταστροφικής 4ετίας: Ο Τραμπ αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο

Λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ, ο Ντ. Τραμπ αναχώρησε για τελευταία φορά από τον Λευκό Οίκο


Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο επιβαίνοντας στο Marine One, το ελικόπτερο του Σώματος των Πεζοναυτών τον οποίο είχε προσγειωθεί στον κήπο του Λευκού Οίκου για να τον παραλάβει, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία.

Κατευθυνόμενος προς το ελικόπτερο μαζί με την σύζυγό του, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στους δημοσιογράφους για τα «πολλά επιτεύγματά» του στην αμερικανική προεδρία και πρόσθεσε ότι η Μελάνια «αγαπά τον αμερικανικό λαό». «Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε απευθυνόμενος στους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί για να παρευρεθούν στην αποχαιρετιστήρια τελετή στην Βάση Αντριους.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ντ. Τραμπ έδωσε χάρη σε Μπάνον και Λεβαντόφσκι

Λόγο αργότερα επιβιβάσθηκε στο Air Force One στην Βάση Αντριους μετά την σύντομη αποχαιρετιστήρια τελετή υπό τους ήχους του τραγουδιού «My Way».

Το αεροσκάφος απογειώθηκε πριν από λίγα λεπτά μεταφέροντας τον απερχόμενο πρόεδρο στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στην Φλόριντα.

Ο Τζο Μπάιντεν θα αναλάβει σήμερα Τετάρτη 20/1/21 τα καθήκοντά του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μια ιστορική και ασυνήθιστη ημέρα, λόγω των πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων ασφαλείας, η οποία θα κορυφωθεί στις 12 το μεσημέρι (7 μ.μ. ώρα Ελλάδος) με την ορκωμοσία του στην Ουάσινγκτον. Κατόπιν ο νέος πρόεδρος θα εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του στην οποία αναμένεται ότι θα παρουσιάσει το όραμά του «για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανοικοδόμηση, την ένωση και την επούλωση του έθνους».

Διαβάστε ακόμηΤα κυριότερα πρόσωπα στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)