to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:20 | 19.01.2021

Κοινωνία

Προπύλαια: Σε ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημ. Κουφοντίνα

Σε ασφυκτικό κλοιό από τα ΜΑΤ βρέθηκε η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στα Προπύλαια - Διαδήλωση και στη Θεσσαλονίκη - Δακρυγόνα από τα ΜΑΤ στην αντίστοιχη συγκέντρωση στην Πάτρα νωρίτερα


Σε κάτι παραπάνω από ασφυκτικό κλοιό βρέθηκαν οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας (από 8/1) Δημήτρη Κουφοντίνα, στα Προπύλαια. Οπως μαρτυρά και η φωτογραφία (από τον @ChristofakisN), τα ΜΑΤ σχημάτισαν ένα «Π» γύρω από τους διαδηλωτές, απαγορεύοντας οποιαδήποτε μετακίνηση.

Υπενθυμίζεται πως ο 63χρονος Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε χωρίς προειδοποίηση από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου στις φυλακές Δομοκού, και έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8/1. Σύμφωνα μετην ΕφΣυν, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει μεταφερθεί πλέον σε κελί απομόνωσης στις φυλακές Δομοκού με το πρόσχημα πως πρόκειται για θάλαμο νοσηλείας. «Πρόκειται για ένα κελί όπου ο κρατούμενος παραμένει απομονωμένος 24ώρες το 24ώρο και ενώ τη δεδομένη στιγμή δεν έχει καν τη δυνατότητα λόγω της φοβερής εξάντλησης του να ζητήσει ακόμα και ένα ποτήρι νερό», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η αστυνομική παρουσία στην περιοχή των Προπυλαίων ήταν εμφανής από νωρίς, ενώ κλειστός από τις 16:00 ήταν ο σταθμός του μετρό " Πανεπιστήμιο" με εντολή της ΕΛΑΣ

Διαμαρτυρία αλληλεγγύης και στη Θεσσαλονίκη

Συμβολική διαμαρτυρία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης και στις ομπρέλες της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, με αίτημα την άμεση μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα στις γυλακές του Κορυδαλλού.

Στη δράση, όπως αναφέρει το alterthess.gr, συμμετείχαν μέλη πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων, κρατώντας τις αποστάσεις, φορώντας μάσκες, και παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα.

Σημειώνεται ότι η Τρίτη έχει οριστεί ως ημέρα πανελλαδικών δράσεων αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του Δικτύου για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, η οποία επισημαίνει:

«Καταγγέλλουμε την  προκλητική  μεθόδευση σε βάρος του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα  και την προσπάθεια εξόντωσης του , που απροκάλυπτο κίνητρο  έχει  την εκδίκηση για την πολιτική  του στάση  και όσα αυτή σηματοδοτεί.

Οι συνεχείς  παραβιάσεις σε βάρος του, η συνεχής συκοφάντηση  από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και   τους  κυβερνητικούς αξιωματούχους και η εργώδης ανάμειξη του ίδιου του πρωθυπουργού στην οργάνωση της εξαίρεσής του από τα στοιχειώδη δικαιώματά του ως κρατουμένου, με κατάληξη τη σκανδαλωδώς παράνομη μεταγωγή του, σε άθλιες συνθήκες, στη φυλακή Δομοκού,  βοούν για την   προαποφασισμένη  και  οργανωμένη  επιχείρηση  της  εξόντωσης του».

«Δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής. Ενώνουμε τη φωνή μας» καταλήγει το κείμενο. Σε ένδειξη αλληλεγγύης τέσσερις κρατούμενοι έχουν προχωρήσει επίσης σε απεργία πείνας.

Στην Πάτρα: Δακρυγόνα και προσαγωγές στη συγκέντρωση για τον Δ. Κουφοντίνα

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην οδό Κορίνθου έξω από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου. Ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ με ΜΑΤ βρέθηκε στο σημείο, που έκανε χρήση δακρυγόνων και δύο προσαγωγές έξω από το Παράρτημα της Πάτρας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην οδό Κορίνθου έξω από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου. Ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ με ΜΑΤ βρέθηκε στο σημείο, που έκανε χρήση δακρυγόνων έξω απο το Παραρτημα της Πάτρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 25 άτομα βρέθηκαν αποκλεισμένα στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές δύο ατόμων, όταν επιχειρήθηκε η πραγματοποίηση πορείας συμπαράστασης. 

Πάτρα Δακρυγόνα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)