to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:54 | 19.01.2021

Πολιτική

Ν. Φίλης για αστυνομία στα ΑΕΙ: Παιχνίδι με τη φωτιά και περιβόλι δεξιού ρουσφετιού (βίντεο)

«Παιχνίδι με τη φωτιά και περιβόλι δεξιού ρουσφετιού» χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδρύσει αστυνομία στα πανεπιστήμια, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».


Πιο αναλυτικά, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως:

Μες την πανδημία χρειαζόταν κλίμα κοινωνικής ειρήνης και συνεργασίας. Τι κάνει αντ’ αυτού η κυβέρνηση; Κατεβάζει ένα ακόμα εμπρηστικό νομοσχέδιο, για 20.000 λιγότερους εισακτέους (πανηγύρια σε κολέγια και φροντιστήρια!) και 1.000 ειδικούς φρουρούς που θα οπλοφορούν μέσα στα πανεπιστήμια. Την απασχολεί να εμφανίζεται «άτεγκτη» στο δόγμα της «νόμος και τάξη», όταν στην πράξη εκκολάπτει τον επόμενο Κορκονέα.

Δεν έχουν πάρει κανένα δίδαγμα από το πρόσφατο παρελθόν, αδιαφορούν αν παίζουν με την φωτιά προκειμένου να «μιλήσουν» στην εκλογική τους βάση, που έχει καταπιεί μέσω των ΜΜΕ όλο το παραμύθι για γενικευμένη ανομία στα ΑΕΙ. Λιγότερα είναι τα περιστατικά παραβατικότητας στα ΑΕΙ συγκριτικά με άλλους κοινωνικούς χώρους και χαμηλότερης ποινικής έντασης. Και σε κάθε περίπτωση, αν νοιαζόταν η κυβέρνηση για τα ζητήματα ασφαλείας των ΑΕΙ, γιατί δεν τα χρηματοδοτεί να προσλάβουν προσωπικό φύλαξης (αριθμητικά πολύ λιγότερο), όπως ζητούν οι πρυτάνεις;

Μήπως γιατί οι 1.000 προσλήψεις ειδικών φρουρών θα είναι περιβόλι δεξιού ρουσφετιού; Με… συνεντεύξεις! Θα δώσουν αγώνα δρόμου οι βουλευτές τους, να ξεπεράσει ο ένας τον άλλο! Ας θυμηθούμε, για να φανεί η υποκρισία τους, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το Σεπτέμβριο 2013 είχε απολύσει με μια υπογραφή 1.349 υπαλλήλους των ΑΕΙ, ανάμεσά τους προσωπικό φύλαξης (αλλά μην το ξεχνάμε, και τους σχολικούς φύλακες). Τότε δεν νοιαζόταν για τα γκράφιτι;

Η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε πως «ο Έλληνας φορολογούμενος κάνει θυσίες και στα πανεπιστήμια δεν υπάρχει ασφάλεια». Η απάντησή τους προς τον Έλληνα φορολογούμενο λοιπόν, είναι οι μισθοί 1.000 ειδικών φρουρών. Η λύση τους σε κάθε πρόβλημα, είναι μια επιπλέον αστυνομική δύναμη, στη χώρα με το μεγαλύτερο ήδη αριθμό αστυνομικών ανά κάτοικο, σε όλη την Ευρώπη.

Αυτή ήταν πάντα η Δεξιά, αλλά η σημερινή Δεξιά, οργισμένη από την 5ετία Αριστεράς στην κυβέρνηση έχει ένα στόχο, να μη χάσει ποτέ ξανά την εξουσία. Τους ανήκει, όλοι οι άλλοι είναι «σφετεριστές». Και νομίζει ότι θα το πετύχει προσλαμβάνοντας περισσότερους αστυνομικούς ή βάζοντας πρόστιμο 500€ σε πολίτες που έχουν βγει με λανθασμένο κωδικό.

Βλέπουν τι έρχεται μετά το πέρας της πανδημίας, όταν ο κόσμος θα ξεχυθεί ξανά ποτάμι στους δρόμους ενάντια στην αντιλαϊκή τους πολιτική και τρέμουν. Δεν αργεί η στιγμή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)