to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:28 | 19.01.2021

Οικονομία

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση με το δόγμα Πισσαρίδη που εφαρμόζει πλήττει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Η κοινωνία βράζει. Η πανδημία πλήττει την οικονομία, αναδιατάσσει τα πάντα. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ, ως αριστερά, επιχειρούμε να επαναδιατυπώσουμε και να προσαρμόσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας στις νέες συνθήκες. Πρωταρχικό μέλημά μας είναι οι πολίτες να κατευθυνθούν σε προοδευτικές λύσεις. Αντίθετα η κυβέρνηση με το δόγμα Πισσαρίδη που ακολουθεί, έχει ως κύριο στόχο να ξεκαθαρίσει τη μικρομεσαία επιχειρηματικτότητα.


Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή ¨Επί του Πιεστηρίου» του Κontra Channel με τον Γ. Σιαδήμα.

Ο κ. Ξανθόπουλος, κάλεσε τους πολίτες, τώρα που άνοιξαν πάλι τα καταστήματα λιανεμπορίου, να στηρίξουν την τοπική αγορά και τα μικρομάγαζα στις περιοχές τους, όπως ζήτησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Οπως είπε, «είναι μεγάλη ανάγκη να τονωθεί η αγορά γιατί οι επαγγελματίες έχασαν και την περίοδο των Χριστουγέννων που αποτελεί μεγάλο ποσοστό του τζίρου τους».

Aναφερόμενος στις προτάσεις ου ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της πραγματικής οικονομίας, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ληφθούν γενναία εμπροσθοβαρή μέτρα για να μην πέσει η οικονομία σε βαθιά ύφεση, χωρίς να χρησιμοποιηθεί όλο το μαξιλάρι των 37 δις που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση χάρις στις θυσίες του λαού. «Μεταξύ των μέτρων που προτείνουμε», συμπλήρωσε, «είναι να μην είναι επιστρεπτέα η προκαταβολή, να επιδοτηθεί η εργασία και οι ασφαλιστικές εισφορές, να χρηματοδοτηθούν με ζεστό χρήμα οι επιχειρήσεις ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά. Εδώ ακριβώς, με τις προτάσεις που καταθέτουμε για να ξεπερασθεί η κρίση, θα κριθούμε όλοι. Η κυβέρνηση παρότι έχουν αλλάξει οι δημοσιονομικές απαιτήσεις από την ΕΕ και μπορεί να κάνει παρεμβάσεις, εν τούτοις κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από ιδεολογική εμμονή».

Οσον αφορά την πανδημία και την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση για τα λάθη και τις σοβαρές παραλείψεις της, ανέφερε ότι ήταν μια αντιπολίτευση αρχών και απόλυτα τεκμηριωμένη. «Υπερασπιστήκαμε την δημόσια υγεία και την ανάγκη ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ. Στην περιοχή μου στη Δράμα με πάνω από 300 θανάτους, η πανδημία δεν ήταν απλά ένα στατιστικό μέγεθος», πρόσθεσε.

Σχετικά με την εσωκομματική κινητικότητα, υποστήριξε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα στην Ανανεωτική Αριστερά, η εσωκομματική δημοκρατία αποτελεί κατάκτηση και οι όποιες αντιπαραθέσεις ιδεών πρέπει να αποτελούν αφετηρία για να αντιμετωπίσουμε τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία και την κοινωνία.

Σχολιάζοντας τέλος τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε ότι στα ποιοτικά στοιχεία όλων των ερευνών καταγράφεται πλέον καθαρά , ότι το ποσοστό του πολιτών που επιρρίπτει πλέον τις ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας στη κυβέρνηση αυξάνεται με μεγάλους ρυθμούς, ενώ χαρακτήρισε τυχοδιωκτική κάθε σκέψη και σχέδιο για πρόωρες εκλογές, εν μέσω πανδημίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)