to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:52 | 17.01.2021

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: «Πρέπει να ενισχυθεί η εργασία και η πραγματική οικονομία»

«Οι επιχειρήσεις χτυπούν καμπανάκι και η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας δεν είναι θέμα επιλογής, είναι ζήτημα επιβίωσης» τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα», ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης.


«Δεν είναι γενναία ενίσχυση η επιστρεπτέα προκαταβολή, είναι ένα ακόμη δάνειο» σημείωσε, την ώρα που αυξάνεται η ανεργία και απειλείται με κλείσιμο το 40% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων -ιδίως του κλάδου της εστίασης- ενώ οι υπόλοιπες έχουν χάσει μόνο την περίοδο των γιορτών το 30% του τζίρου τους.

«Οι ειδικοί προβλέπουν μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2021 διψήφια νούμερα μείωσης του ΑΕΠ» πρόσθεσε και στην ανεργία που ανεβαίνει δεν υπολογίζονται, τώρα, όσοι βρίσκονται σε τρίμηνη αναστολή της εργασίας τους.

Σχολιάζοντας, στη συνέχεια, την αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων, ο Γιάννης Αμανατίδης είπε πως η κυβέρνηση επιμένει στην ατομική υπευθυνότητα αντί να αναλάβει η ίδια ως υπεύθυνη να πάρει συγκεκριμένα μέτρα και να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις.

«Πρέπει στα σχολεία να γίνουν μαζικές ιχνηλατήσεις και rapid τεστ σε όλους. Να σταματήσει τις παλινωδίες η κυβέρνηση και να ενισχύσει το ΕΣΥ εντάσσοντας τους υγειονομικούς στα βαρέα και ανθυγιεινά και με αύξηση των αποδοχών τους. Να γίνει προκήρυξη θέσεων για να έρθουν χιλιάδες επιστήμονες που έχουν φύγει στο εξωτερικό» ανέφερε για να παραθέσει μετά μια σειρά προβλημάτων, τα οποία εντείνονται αντί να λύνονται από την κυβέρνηση.

Μιλώντας, τέλος, για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων ενόψει των νέων διερευνητικών επαφών, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «είναι κρίσιμες στα εθνικά θέματα, οι συνθήκες που δημιουργείς για να έχεις αποτελέσματα» και υποστήριξε πως η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο, θα έπρεπε να φτάνει νότια και ανατολικά της Κρήτης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)