to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:11 | 16.01.2021

Διεθνή

Μία ημέρα μετά τον φονικό σεισμό: Χαραμάδες ζωής στην Ινδονησία

Οι διασώστες ανέσυραν τουλάχιστον 10 επιζώντες από τα χαλάσματα, μετά τον σεισμό των 6,2 βαθμών


Τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν σήμερα (Σάββατο) τουλάχιστον 10 επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα στη νήσου Σουλαουέσι, που επλήγη χθες από ισχυρή σεισμική δόνηση 6,2 βαθμών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι και να μείνουν άστεγοι περισσότεροι από 10.000.

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών.

Ο σεισμός προκάλεσε πανικό στους κατοίκους, στο δυτικό τμήμα της Σουλαουέσι, που είχε πληγεί το 2018 από έναν πολύ ισχυρό σεισμό και ένα καταστροφικό τσουνάμι.

Δεκάδες σοροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν στο Μαμούτζου. Θύματα ανασύρθηκαν και νοτιότερα, όπου έγινε αισθητός σήμερα το πρωί ένας ισχυρός μετασεισμός.

Η έλλειψη βαρύ εξοπλισμού επιβραδύνει τις προσπάθειες των διασωστών για να απεγκλωβίσουν τα θύματα, ωστόσο κατάφεραν να βγάλουν από τα ερείπια «τουλάχιστον 10 επιζώντες», ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης.

Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι ενδέχεται να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα.

Ο Ίσε, ένας κάτοικος του Μαμούτζου, είχε παγιδευτεί με την οικογένειά του κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού του, όταν άκουσε τους διασώστες να αναζητούν επιζώντες.

«Φώναζαν "ποιος είναι ζωντανός;" και αφού τους απάντησα "ναι, είμαι ζωντανός", μπόρεσαν να με τραβήξουν έξω», περιγράφει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο άνδρας, που έχει σπάσει το χέρι του.

Περίπου 190 άνθρωποι νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα, αναφέρουν οι αρχές, ενώ περίπου 15.000 κάτοικοι βρίσκονται σε προσωρινά καταφύγια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)