to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:44 | 15.01.2021

Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης: Η πεισματική άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει την πραγματική οικονομία έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο στα όρια της επιβίωσης

«H απόφαση για έναρξη της λειτουργίας του λιανεμπορίου επ’ ουδενί δεν αναιρεί την απόλυτη ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση του εμπορικού κλάδου»


Η δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Χαρίτση:

«Η πεισματική άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει την πραγματική οικονομία έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο στα όρια της επιβίωσης»

H απόφαση για έναρξη της λειτουργίας του λιανεμπορίου επ’ ουδενί δεν αναιρεί την απόλυτη ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση του εμπορικού κλάδου.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις υφίστανται εδώ και μήνες το μαρτύριο της σταγόνας με συνεχές ανοιγοκλείσιμο που διαλύει την αγορά. Ενώ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχασαν το 25% με 30% του ετήσιου τζίρου τους μόνο την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων με το καταστροφικό, όπως αποδείχθηκε, μέτρο του click away.

Η πλειονότητα των επιχειρήσεων να βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν το λουκέτο και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την οδυνηρή προοπτική της ανεργίας.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει, όπως κάνει όλους αυτούς τους μήνες, να αρνείται πεισματικά την ουσιαστική ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Οφείλει να προχωρήσει, έστω και τώρα, σε απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων με μη επιστρεπτέα αποζημίωση, επιδότηση της εργασίας και κάλυψη του ασφαλιστικού κόστους, γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε τους μήνες της κρίσης.

Όπως πρότεινε εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ζητούν όλοι οι παραγωγικοί φορείς και όπως γίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν είναι θέμα επιλογής πλέον, είναι ζήτημα επιβίωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)