to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:50 | 15.01.2021

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: «Αντιδημοκρατική η επιλογή της κυβέρνησης για αστυνομία στα πανεπιστήμια»

«Η επιλογή για αστυνομία στα πανεπιστήμια δεν αφορά μόνο τους φοιτητές, είναι ευρύτερο ζήτημα δημοκρατίας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Π. Σκουρλέτης


Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη παραχώρησε σήμερα 15/1 ο Πάνος Σκουρλέτης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.  

«Η απαράδεκτη επιλογή για αστυνομία στα πανεπιστήμια δεν αφορά μόνο τους φοιτητές, είναι ευρύτερο ζήτημα δημοκρατίας, το οποίο συνδέεται με την αυταρχικοποίηση που βλέπουμε παντού και πρέπει να βρει απέναντί του ένα πλατύ, δημοκρατικό μέτωπο», παρατήρησησε ο Π. Σκουρλέτης σχετικά με το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας που παρουσιάστηκε χθες από την Ν. Κεραμέως και τον Μ. Χρυσοχοΐδη.

Αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης να τοποθετήσει αστυνομία στα πανεπιστήμια

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ασχολείται με άλλα πράγματα, από το να παίρνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, οι οποίες ενισχύουν τον αυταρχισμό στην κοινωνία. Ας κοιτάξει ο κ. Μητσοτάκης τι θα γίνει με τα εμβόλια και με τη δυνατότητα πρόσβασης στις πατέντες για να παράγονται εμβόλια στην Ευρώπη και να αφήσει αυτή την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική επιλογή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να έχει λόγο ακόμη και για το πώς θα γίνονται οι εξετάσεις.

Πρόκειται για μια όχι τυχαία επιλογή. Είναι ακόμη ένα βήμα μιας επιλογής αυταρχικοποίησης της κοινωνίας. Το βλέπουμε συνολικά απέναντι στη νεολαία που θέτει ερωτήματα για το μέλλον της, για τη ζωή της. Βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνουν αναίτιες προσαγωγές, να απαγορεύονται συγκεντρώσεις και, τώρα, να καταργείται στην πράξη το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Θυμίζει άλλες εποχές, αυτό το μέτρο δεν πρέπει να ισχύσει και πρέπει να βρει απέναντί του ένα πλατύ, δημοκρατικό μέτωπο. Δεν αφορά μόνο την πανεπιστημιακή κοινότητα, είναι θέμα δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όπως θέμα δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι το πώς διαχειρίζονται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το πώς φέρνουν την «Palantir» για να ψάχνει τα δεδομένα μας, μέσα από το διαδίκτυο και να τα δίνουν σε επικοινωνιολόγους και να κάνουν εισηγήσεις για να χειραγωγήσουν τον κόσμο».

Η κυβέρνηση αγνοεί τα μεσαία στρώματα που κινδυνεύουν από την κρίση

«Το μεγάλο πρόβλημα για τα μεσαία στρώματα είναι τώρα που, με αφορμή την κρίση της πανδημίας και την επαπειλούμενη, βαθιά οικονομική κρίση, η οποία κινείται με ραγδαίους ρυθμούς, κινδυνεύουν να υποστούν μια ακόμα μεγαλύτερη ζημιά. Εδώ η κυβέρνηση φαίνεται ότι κυριολεκτικά τα αγνοεί, προς όφελος λίγων, ισχυρών, οικονομικών συμφερόντων».

Η κυβέρνηση επιμένει στα λάθη διαχείρισης της πανδημίας

«Το 80% των ασθενών που καταλήγουν, καταλήγουν εκτός ΜΕΘ και υπήρχε αυτή η απερίγραπτη δήλωση εκ μέρους του κ. Κοντοζαμάνη που είπε ότι αυτό είναι ευθύνη των γιατρών. Ευθύνη των γιατρών είναι όταν υπάρχουν ΜΕΘ, όταν υπάρχουν υποδομές, όχι όταν υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα υγείας για το οποίο έχουν γίνει τα λιγότερα ώστε να στηριχθεί το τελευταίο διάστημα.

Η κυβέρνηση δεν έχει βγάλει συμπεράσματα από τα λάθη της διαχείρισης κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δυστυχώς βαδίζουμε προς το τρίτο, με όλα τα χαρακτηριστικά που έχει, χωρίς να υπάρχει μια ολιστική προσέγγιση, ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την υγεία. Δεν υπάρχει σχεδιασμός για μόνιμες προσλήψεις. Η πανδημία θα τελειώσει, το δημόσιο σύστημα υγείας, το δημόσιο  αγαθό της υγείας θα είναι προσβάσιμο για όλους ή  θα μας ξαναπούν ότι θα πρέπει να δώσουμε τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιώτες»;

Ή θα υπάρξουν σοβαρά συμπεράσματα και αλλαγή τακτικής και στρατηγικής σε αυτό το κρίσιμο θέμα, αλλά και για την οικονομία, ή δυστυχώς θα έχουμε τα μπρος – πίσω, τις αρρυθμίες και, τελικά, τα τραγικά αποτελέσματα».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)