to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:17 | 15.01.2021

Πολιτική

Άλλο ένα σώμα αστυνομίας για τα ΜΜΜ προανήγγειλε ο Κ. Καραμανλής

Την σύσταση ειδικού σώματος της Αστυνομίας για τα ΜΜΜ προανήγγειλε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενος της ΣΤΑ.ΣΥ.


Με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενος της ΣΤΑ.ΣΥ. από αγνώστους στον σταθμό του μετρό της Ομόνοιας, ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής προανήγγειλε την σύσταση ειδικού σώματος της Αστυνομίας για το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής. 

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Σήμερα», ο Κ. Καραμανλής, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στα θέματα νόμου και τάξης, ειδικά στα μέσα μεταφοράς, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Δεν είναι αρκετό να ακούμε απλά φραστικές καταδίκες για τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου, ο οποίος δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και είπε το προφανές: «να φοράμε τη μάσκα και να σεβόμαστε το χώρο που βρισκόμαστε»». 

Σε ό,τι αφορά το ειδικό σώμα εξήγησε: «Εξετάζουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι μία πρόταση την οποία έχω συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Χρυσοχοΐδη» και ανέφερε ότι αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει στο παρελθόν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα, όπως σημείωσε, στόχος της κυβέρνησης είναι το σώμα αυτό να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό. Ένα σώμα που θα έχει στην δικαιοδοσία του τον έλεγχο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κάτι που -όπως τόνισε- γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

ΑΔΕΔΥ: Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν στοχοποιηθεί

Δελτίο τύπου εξέδωσε και η ΑΔΕΔΥ για το εν λόγω περιστατικό, με το οποίο καταδικάζει την βίαιη επίθεση από τους αρνητές μάσκας. Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αποτρόπαιη και απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενος της της ΣΤΑ.ΣΥ., στο μετρό της Ομόνοιας, όταν, ως όφειλε, ζήτησε από δύο επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους. Αυτοί, αντί να συμμορφωθούν με την παρατήρηση του υπεύθυνου του σταθμού της ΣΤΑ.ΣΥ., του επιτέθηκαν φραστικά και εν συνεχεία τον γρονθοκόπησαν με πρωτοφανή αγριότητα, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι να μπαίνουν στο στόχαστρο διαφόρων, να κινδυνεύει η ζωή τους επειδή κάνουν τη δουλειά τους.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν στοχοποιηθεί πολλές φορές, αρκετοί έχουν δεχθεί επιθέσεις βίας χωρίς, δυστυχώς, να έχει ληφθεί από τη Διοίκηση της εταιρείας κανένα ουσιαστικό μέτρο αποτροπής τέτοιων πράξεων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. και την Κυβέρνηση να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να σταματήσουν τέτοιου είδους απαράδεκτα περιστατικά και απαιτεί  να συλληφθούν, άμεσα, οι δράστες και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)