to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:17 | 14.01.2021

Κοινωνία

Κοζάνη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα... ΕΟΔΥ statistics με τα ετεροχρονισμένα κρούσματα

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Κοζάνης για τα κρούσματα που καταγράφηκαν με... 55 μέρες διαφορά - Στην περιοχή η Αρχή Διαφάνειας του Υπουργείου Υγείας.


Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Κοζάνης για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα που εμφανίστηκαν στις ανακοινώσεις της περασμένης Τρίτης (12/1) και τα οποία εμφάνιζαν σχεδόν 40 επιπλέον "ξεχασμένα" κρούσματα (από τα συνολικά 53) του περασμένου... Νοέμβρη!

Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο κεντρικός ΕΟΔΥ για την περιοχή ήταν... περσινά ξινά σταφύλια, αφού ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά συνολικά 49 κρούσματα δηλώθηκαν ετεροχρονισμένα από τον Δεκέμβρη έως προχθές στην ΠΕ Κοζάνης. Τα σοκαριστικά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην ΠΕ Κοζάνης και το συνεχές lockdown από τις 16 Οκτωβρίου, έδωσε στην δημοσιότητα η περιφερειακή αρχή κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου, το απόγευμα της Τετάρτης, μετά τον σάλο που προκάλεσε δημοσίευμα ια την ετεροχρονισμένη δήλωση των 32 κρουσμάτων χθες Τρίτη.

Το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ παραδέχτηκε τα ...statistics για την Κοζάνη, αλλά υποστηρίζει πως «δεν επηρέασαν» τις εισηγήσεις για μέτρα

Ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος έδωσε το "παρών" στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης κατά παντός υπευθύνου, ενώ την Τετάρτη παρέμβαση του Εισαγγελέα Κοζάνης ζήτησε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ζητούν οι Δήμαρχοι Εορδαίας και Κοζάνης μετά την ανακοίνωση των χθεσινών κρουσμάτων κορονοϊού στις περιοχές.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως στην Κοζάνη αναμένεται κλιμάκιο της Αρχής Διαφάνειας του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση.

Αυτή την ώρα, οι Δήμαρχοι, ο Περιφερειάρχης συνεδριάζουν με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Πώς προέκυψε το αλαλούμ με τα κρούσματα

Όλα ξεκίνησαν από την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας που εμφάνισε την ΠΕ Κοζάνης στις 12 Ιανουαρίου να έχει 53 κρούσματα κορονοϊού, όταν οι υπηρεσίες του τοπικού ΕΟΔΥ έβλεπαν στο σύστημα καταγραφής μόνο 13 ημερήσια κρούσματα.

Από επικοινωνία του αναπληρωτή διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χαρίσου Γκοβεδάρου και του Λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου υπεύθυνου του ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, με τα κεντρικά του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε ότι είχαν προστεθεί στην ημερήσια λίστα αποτελεσμάτων της 11ης και 12ης Ιανουαρίου 2021 συνολικά 40 κρούσματα που προέρχονταν από την περίοδο του Νοεμβρίου.

Ο κ. Γκοβεδάρος εξήγησε ότι 9 κρούσματα του Νοεμβρίου προστέθηκαν ετεροχρονισμένα στην λίστα της 11 Ιανουαρίου και ακόμη 31 στην λίστα της 12 Ιανουαρίου. Συμπλήρωσε δε ότι μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι αλλά 9 κρούσματα του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου προστέθηκαν σε ανακοινώσεις του Ιανουαρίου 2021.

Όπως τονίστηκε στην έκτακτη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου της Τετάρτης, τα παραπάνω κρούσματα που εμφανίστηκαν ετεροχρονισμένα αφορούν τον δήμο Εορδαίας και προέρχονται από ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης με το οποίο έχει συμβληθεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με πληροφορίες από News247.gr

tags: Κοζάνη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)