to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:43 | 13.01.2021

Πολιτική

Ομολογία ενοχής η ακύρωση του διαγωνισμού για την πλατφόρμα εμβολιασμού;

Άρον άρον ακυρώθηκε ο διαγωνισμός (ύψους 723.000 ευρώ) για την ψηφιακή πλατφόρμα εμβολιασμού, καθώς πλήθος ερωτημάτων και καταγγελιών άρχισε να συγκεντρώνεται για τους όρους και χρόνους της διαδικασίας, και όχι μόνο.


Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός που προκήρυξε η κυβέρνηση για την πλατφόρμα εμβολιασμού κατά της Covid-19, όπως φαίνεται σε σχετικό έγγραφο της ΗΔΙΚΑ, μετά τις καταγγελίες.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ μόλις την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, το απόγευμα, ενώ η προθεσμία υποβολής προσφορών ήταν για την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί και με οικονομικό προϋπολογισμό 723.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Η πλατφόρμα για τα εμβόλια παρουσιάστηκε επισήμως τη Δευτέρα από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας, προτού, δηλαδή, ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

Αμέσως το θέμα είχε σχολιάσει το ΚΙΝΑΛ κάνοντας λόγο για «εικόνα ενός προσχηματικού διαγωνισμού», συμπληρώνοντας πως «η πανδημία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση ως πρόσχημα, για καταστρατήγηση κάθε κανόνα διαφάνειας και εξυπηρέτησης εκλεκτών της».

Η κυβέρνηση έκανε λόγο για «plan B», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπό, Χρ. Ταραντίλη, να δηλώνει στο briefing της Δευτέρας πως, «ο διαγωνισμός αυτός έχει γίνει με σκοπό να υπάρχει ένα Σχέδιο Β, σε οποιαδήποτε περίπτωση που κάτι  δεν πάει καλά με την πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί από το Υπουργείο». «Εμείς ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να μην χρειαστεί καν να αξιοποιηθεί αυτή η διαδικασία», προσέθεσε.

Το ΚΙΝΑΛ επανήλθε σχολιάζοντας σχετικά: «H ακύρωση του προσχηματικού διαγωνισμού, για την πλατφόρμα εμβολιασμού, ύψους 723.000 ευρώ, που κατήγγειλε χθες το Κίνημα Αλλαγής επιβεβαιώνει ότι κάποιοι πιάστηκαν στα πράσα. Τελικά τι συμβαίνει με πρόσχημα την πανδημία στο επιτελικό κράτος;».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)