to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 08.01.2021

Πολιτική

Ν. Σαντορινιός: Πριν το χωρίς σχέδιο άνοιγμα των σχολείων, υποχρεωτικά δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά

«Κανείς στο υπουργείο Παιδείας δεν «έμαθε το μάθημα» του, μετά το αποτυχημένο προηγούμενο άνοιγμα. Ειδικά στην περίπτωση των νησιών, ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού, μετά και το άνοιγμα των σχολείων, είναι μεγαλύτερος» δηλώνει ο Ν. Σαντορινιός


«Παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων και την τεράστια ανησυχία που υπάρχει για την αντιμετώπιση και διαχείριση του τρίτου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση, εμμονικά επιμένει στο άνοιγμα των σχολείων, χωρίς σχέδιο και χωρίς μέτρα προστασίας», τονίζει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ν. Σαντορινιός.

«Φαίνεται ότι κανείς στο Υπουργείο Παιδείας δεν «έμαθε το μάθημα» του, μετά το αποτυχημένο προηγούμενο άνοιγμα με 25 μαθητές ανά τάξη, χωρίς δωρεάν τεστ σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, με έλλειψη μασκών και αναλώσιμων, που τελικά οδήγησε στο πρόωρο κλείσιμό τους.

Ειδικά στην περίπτωση των νησιών, όπου ιδίως οι μικρές νησιωτικές κοινότητες, λόγω των περιοριστικών μέτρων, αποτελούν κλειστά γεωγραφικά συστήματα, ο κίνδυνος ταχείας εξάπλωσης του ιού, μετά και το άνοιγμα των σχολείων και την επάνοδο των εκπαιδευτικών στις τάξεις, είναι ακόμη μεγαλύτερος. Περιμένουμε τα αρμόδια Υπουργεία να προστατεύσουν τις νησιωτικές κοινωνίες και να μεριμνήσουν άμεσα για την υποχρεωτική δωρεάν διενέργεια τεστ, για κορονοϊό, σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά μας.

Η ωριμότητα με την οποία ο εκπαιδευτικός κόσμος και η μαθητική κοινότητα έχει αντιμετωπίσει την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, είναι αναντίστοιχη με τις πολιτικές και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα νησιά, την νεολαία και τους δασκάλους μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)