to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:49 | 07.01.2021

Αθλητισμός

Το NBA γονατίζει στο άκουσμα της αθώωσης του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Τζέικομπ Μπλέικ

Μιλγουόκι, Ντιτρόιτ, Μαϊάμι και Βοστώνη πήραν θέση.


Η αθώωση του αστυνομικού που πυροβόλησε και άφησε παράλυτο τον αφροαμερικανό Τζεικομπ Μπλέικ, η βίαιη εισβολή των ακροδεξιών υποστηρικτών Τραμπ στο Καπιτώλιο, η ανοχή της αστυνομίας στην ακροδεξιά λευκή παραβατικότητα. Όλα αυτά ώθησαν τους αθλητές του NBA (Αφροαμερικάνοι στην πλειοψηφία τους) να μην σωπάσουν αλλά να πάρουν για άλλη μια φορά θέση για τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στη χώρα τους και να ενωμένοι να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα.

Η αρχή έγινε με τους παίκτες του Μιλγουόκι και του Ντιτρόιτ οι οποίοι για άλλη μια φορά γονάτισαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου ενώ ο Τζέιλεν Μπράουν που αγωνίζεται στη Βοστόνη και αποτελεί ηγετική μορφή του κινήματος των αθλητών που μάχονται κατά του ρατσισμού και υπέρ της φυλετικής ισότητας δήλωσε εύστοχα «Μου θυμίζει όλα εκείνα που έλεγε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ότι είναι δύο χωρισμένες Αμερικές. Στην μία Αμερική, σκοτώνεσαι ενώ κοιμάσαι στο αμάξι σου, επειδή πουλάς τσιγάρα ή παίζεις στην αυλή σου.

Και στην άλλη Αμερική, μπορείς να εισβάλλεις στο Καπιτώλιο, χωρίς να δεχθείς χημικά, χωρίς να συλληφθείς, χωρίς τίποτα από αυτά. Οπότε νομίζω είναι ολοφάνερο: Είναι 2021 και νομίζω ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Πρέπει ακόμα να το αναγνωρίσουμε αυτό. Πρέπει ακόμα να παλέψουμε για την αλλαγή που ψάχνουμε. Όμως ακόμα δεν την έχουμε δει. Θέλουμε να συνεχίσουμε να κρατάμε τη συζήτηση ζωντανή και να κάνουμε το δικό μας μέρος της δουλειάς». [Πηγή: FB (Στέφανος Σπηλιόπουλος)]

Αλλά και στο παιχνίδι των Χιτ με τους Σέλτικς τα πράγματα δεν ήταν πολύ διαφορετικά. Οι αθλητές του παιχνιδιού θέλησαν να διαμαρτυρηθούν και για τα τεκτενόμενα στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)