to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:44 | 08.01.2021

Διεθνή

Το Facebook μπλόκαρε τους λογαριασμούς του Τραμπ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες

Οι λογαριασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram θα παραμείνουν μπλοκαρισμένοι για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και «τουλάχιστον για τις δύο επόμενες εβδομάδες», ανακοίνωσε ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.


«Πιστεύουμε ότι το να επιτρέψουμε στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνιστά μεγάλο κίνδυνο», γράφει ο Ζούκερμπεργκ στον δικό του λογιαριασμό.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα μπλοκάρει προσωρινά τον λογαριασμό του Ρεπουμπλικάνου πρόεδρου.

«Κατά συνέπεια, παρατείνουμε το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του στο Facebook και το Instagram για απροσδιόριστο διάστημα και τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση» της εξουσίας, συμπλήρωσε.

Ολο και περισσότερες φωνές ζητούν από τις πλατφόρμες να αποκλείσουν τελείως τον Ντόναλντ Τραμπ από τα δίκτυα, όπως η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα. «Ηρθε η ώρα για τις εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ να σταματήσουν να επιτρέπουν τερατώδεις συμπεριφορές», δήλωσε σε ανακοίνωσή της χθες.

Η εφαρμογή Snapchat μπλόκαρε επίσης το προφίλ του απερχόμενου προέδρου. Η πλατφόρμα Twitch απενεργοποίησε τον λογαριασμό του και το δίκτυο TikTok απέσυρε τα βίντεο με τα οποία απευθυνόταν στους οπαδούς του.

«Τα μεμονωμένα αυτά μέτρα έρχονται πολύ καθυστερημένα και είναι καθόλου επαρκή», έγραψε ο Μαρκ Γουόρνερ. «Οι πλατφόρμες αυτές βρίσκονται στην καρδιά της υποδομής που χρησιμοποιούν οι οργανώσεις και οι πολιτοφυλακές της άκρας δεξιάς εδώ και χρόνια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)