to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:37 | 07.01.2021

Πολιτική

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τα επεισόδια στις ΗΠΑ

«Όσοι μετατρέπουν την ακροδεξιά ρητορική και τον ρατσιστικό λόγο σε κυβερνητικό λόγο, οφείλουν να γνωρίζουν ότι παίζουν με τη φωτιά, και αυτή η φωτιά πολλές φορές βάζει σε κίνδυνο τη δημοκρατική ομαλότητα».


Αναλυτικά το σχόλιο των Οικολόγων Πρασίνων για την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο εχθές το βράδυ όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους:

 
«Οι εικόνες χάους και βίας που είδαμε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ πραγματικά ήταν ντροπιαστικές και σοκάρουν. Ο θάνατος τεσσάρων ανθρώπων και οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών, εργαζομένων και αστυνομικών είναι αποτροπιαστικές και καταδικαστέες.

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των εκλογών δεν έχουν γίνει ακόμη αποδεκτά και σεβαστά από τον τ. Πρόεδρο Τράμπ. Όταν κάτι αντίστοιχο συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ιδίως μη προνομιούχα, όλοι/ες καταδικάζουν αφειδώς τέτοιου τύπου καταστάσεις. Αντιλαμβανόμαστε πόσο αρνητική εικόνα δημιουργείται όταν κάτι ανάλογο συμβαίνει σε μια χώρα, που υποτίθεται ότι συνιστά πρότυπο δημοκρατίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχουμε κατ' επανάληψη καταδικάσει από την πρώτη ημέρα της θητεία του, τις ακραίες εκφράσεις της πολιτικής του Ντ.Τραμπ, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις του, οι οποίες αποτέλεσαν τον λόγο για την απαρχή αλλά και την κλιμάκωση της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε.

Ως αποτέλεσμα είχαμε θύελλα αντιδράσεων, με τους Αμερικανούς πολίτες και πολιτικούς να επικαλούνται την 25η Τροπολογία του Συντάγματος για την καθαίρεση του. Εξυπακούεται ότι η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως για κάθε δημοκρατική χώρα.

Είναι λυπηρό στην ανατολή της νέας χρονιάς να γινόμαστε θεατές μιας ακραίας επίθεσης στο κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές διαδικασίες, σε μία χώρα με το γνωστότερο για τους δημοκρατικούς και ελεγκτικούς του μηχανισμούς Σύνταγμα.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε βίαιη ενέργεια και ελπίζουμε σε άμεση αποκατάσταση της ηρεμίας στον αμερικανικό λαό με την χρήση των κατάλληλων νομικών και ειρηνικών μέσων.

Τα χθεσινά επεισόδια στην Ουάσιγκτον αποτελούν το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της συνεχούς όξυνσης του πολιτικού κλίματος στις ΗΠΑ, με την ενίσχυση των ακροδεξιών τάσεων.

Όσοι μετατρέπουν την ακροδεξιά ρητορική και τον ρατσιστικό λόγο σε κυβερνητικό λόγο, όσοι νομιμοποιούν με την ανοχή τους παράνομες ενέργειες όπως τα αυτόκλητα τάγματα πολιτοφυλάκων στον Έβρο ή τα τάγματα εφόδου στη Λέσβο, όσοι ποντάρουν στην ενθάρρυνση εθνικιστικών ομάδων, οφείλουν να γνωρίζουν ότι παίζουν με τη φωτιά, και αυτή η φωτιά πολλές φορές βάζει σε κίνδυνο τη δημοκρατική ομαλότητα».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)