to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:58 | 07.01.2021

Πολιτική

Επιτελικό μπάχαλο: Κυβερνητικά μπρος - πίσω στο παρά 5' του ανοίγματος των δημοτικών

Ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος έσπευδε να δηλώσει πως «δεν υπάρχουν βεβαιότητες», λίγο μετά το υπ. Παιδείας έβγαζε ανακοίνωση - υπενθύμιση πως δημοτικά και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα 11/1 όπως είχε προγραμματιστεί


Με την αγωνία χιλιάδων μαθητών και των γονιών τους παίζει η κυβέρνηση, καθώς η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι, είπε αναφορικά με το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων πως «δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της».

Ωστόσο, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωνε τα παραπάνω κατά τις 10 το πρωί, το υπ. Παιδείας στη 1 το μεσημέρι έβγαζε ανακοίνωση που «υπενθύμιζε» την «απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1»

«Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. 'Ολα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα», επέμενε ακόμα η Αρ. Πελώνη, στην ίδια συνέντευξη, παρατείνοντας το... μαρτύριο της σταγόνας.

(Το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων της Αρ. Πελώνη στο 8ο λεπτό)

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων, βασιζόταν - κατά την κυβέρνηση - στη σχετική εισήγηση της επιτροπής, όπου και πάλι είχε σημειωθεί δυσαρμονία μεταξύ των προηγούμενων κυβερνητικών εξαγγελιών, για άνοιγμα και των γυμνασίων, και της τελικής εισήγησης της επιτροπής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είχε και τότε, δηλαδή μόλις προχθές 5/1, μιλήσει για μπάχαλο στην τακτική της κυβέρνησης αναφορικά με το άνοιγμα της εκπαίδευσης, κάτι πουη σημερινή εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει ξανά (και ξανά...)

Όπως επισημαίνει ακόμα το alfavita.gr:


Και η Ζέτα Μακρή

Νωρίτερα εξάλλου και η  νέα υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή, σε πρωινή εκπομπή του Alpha, ξεκαθάρισε πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά.

Ωστόσο την ίδια στιγμή, κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ από μηδενική βάση θα κριθεί -ξανά- αυτές τις ημέρες αν θα πραγματοποιηθεί τελικά το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης από Δευτέρα, με συνεκτίμηση και των νέων στοιχείων που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα χθες με το συνωστισμό μέσα και έξω από πολλές εκκλησίες

Νέα σύσκεψη λοιμωξιολόγων


Οι πληροφορίες -που μετέδωσε νωρίτερα ο τηλεοπτικος σταθμός ΟΡΕΝ- αναφέρουν ότι σήμερα (σ.σ. το υπουργείο Παιδείας που ρωτήθηκε πάντως απο το alfavita.gr ανέφερε οτι δεν υπάρχει σύσκεψη σήμερα, αλλά δεν απάντησε αν υπάρχει αύριο) θα γίνει μια πολύ κρίσιμη σύσκεψη λοιμωξιολόγων παρόντων των υπουργών Υγείας, Ανάπτυξης και Παιδείας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν το εμπόριο -σε όποια μορφή του- και το άνοιγμα των σχολείων.

"Πληροφορούμαι ότι όλα επανεξετάζονται από το μηδέν", είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Γ.Σαραντάκος.

"Δηλαδή η απόφαση για επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων από Δευτέρα, το κλικ αγουέι, το λιανεμπόριο, είναι από μηδενική βάση"

Πατούλης: Το ξανακοιτάμε....


Στις δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης το πρωί, μιλώντας στον Σκάι.  Στην ερώτηση αν υπάρχουν σκέψεις να μην επαναλειτουργήσουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου όπως έχει αποφασισθεί, αλλά να παραταθεί η αναστολή λειτουργίας τους, απάντησε πως υπάρχει μεν η απόφαση επαναλειτουργίας , όμως η αυριανή και μεθαυριανή ημέρα θα καθορίσουν αν θα ανοίξουν τελικά ή θα παραταθεί πιθανόν για μια εβδομάδα το άνοιγμά τους. Θα εκτιμηθούν ξανά τις επόμενες δυο ημέρες τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι αριθμοί των κρουσμάτων, οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ κ.α. και αν χρειασθεί δεν θα ανοίξουν τα σχολεία όπως έχει αποφασισθεί, τόνισε.

Δερμιτζάκης: Δεν θα ανοίξουν ή θα κλείσουν μετά από λίγο

Την εκτίμηση ότι τα σχολεία είτε δεν θα ανοίξουν είτε θα κλείσουν πάλι μετά από λίγο έκανε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού στα Θεοφάνεια.

«Έγινε μια κίνηση από την κυβέρνηση η οποία ήταν πολύ σωστή, να ανακόψει οποιαδήποτε πιθανή μετάδοση η οποία μπορεί να υπήρχε για μια εβδομάδα προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία», τόνισε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, με τις χθεσινές εικόνες είναι εμφανές ότι είτε αυτό δεν θα συμβεί, είτε τα σχολεία θα κλείσουν και πάλι μετά από λίγο

Κικίλιας: Άνοιγμα σχολείων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα


«Με καλύπτει απολύτως η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά και να μην ανοίξουν τελικά τα σχολεία την ερχόμενη Δεύτερα.

«Αυξήθηκε η κινητικότητα στις γιορτές κι αυτή είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει» επισήμανε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι  τον πρώτο λόγο έχουν τα μέλη της  επιστημονικής επιτροπής.

«Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πριν. Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, το λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών. Η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν καταρχάς να ανοίξουν σχολεία – νηπιαγωγεία αυτά κρίνονται ad hoc  (επί τούτω) και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» πρόσθεσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)