to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 06.01.2021

Κοινωνία

Σε μποϋκοτάζ στο The Big Bad Wolf καλεί «Το Μωβ» λόγω σεξιστικής διαφήμισης

Η συλλογικότητα «Το Μωβ» καλεί σε μποϋκοτάζ - «Το πρόβλημα είναι η εκμετάλλευση του γυναικείου σώματος από καταστηματάρχη, που προκειμένου να προωθήσει το προϊόν του, παρουσιάζει τη γυναίκα ως αντικείμενο του σεξ προορισμένο μόνο για την ανδρική ευχαρίστηση»


Η ηλεκτρονική φεμινιστική εφημερίδα «Το Μωβ» καταγγέλει την σεξιστική διαφήμιση της εταιρείας «The Big Bad Wolf» αναφέροντας:

«Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram και Youtube) εμετική διαφήμιση του φαστφουντάδικου The Big Bad Wolf με άκρως σεξιστικό περιεχόμενο. Δυο γυναίκες, φορώντας μόνο τα εσώρουχα τους, τρωνε μπεργκερ και σουβλάκια, ταΐζοντας η μια την άλλη με τρόπο που παραπέμπει σε ταινία πορνό. Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι το γυμνό. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να δείχνουμε το σώμα μας. Το πρόβλημα είναι η εκμετάλλευση του γυναικείου σώματος από τον κάθε καταστηματάρχη και όχι μόνο, που προκειμένου να προωθήσει το προϊόν του, παρουσιάζει τη γυναίκα ως αντικείμενο του σεξ προορισμένο μόνο για την ανδρική ευχαρίστηση. Η χρήση του γυναικείου σώματος και της γυναικείας σεξουαλικότητας ως εμπόρευμα και η νοηματική της σύνδεση με ένα κομμάτι κρέας, είναι λίγοι από τους λόγους που καθιστούν αυτή τη διαφήμιση σεξιστική και μισογύνικη. Μάλιστα διαβάζουμε σε ένα σχόλιο κάτω από την διαφημιση: “Τις γκόμενες πόσο τις πουλατε;” Το θετικό είναι ότι τα υπόλοιπα σχόλια συμμερίζονται την άποψη μας!

Τι κάνουμε εμείς για αυτό;

Μποϋκοτάρουμε την συγκεκριμένη εταιρεία. Δεν ψωνίζουμε από εκεί. Καταδικάζουμε έμπρακτα τον σεξισμό!»

Δείτε περισσότερα εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)