to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:23 | 05.01.2021

Πολιτική

Δ. Καλαματιανός για τον ανασχηματισμό: «Περαιτέρω ενίσχυση της νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιάς πολιτικής»

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σε παρέμβασή του «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο Βουλευτής Ηλείας και αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την αναβολή εμβολιασμών του υγειονομικού προσωπικού.


«Ο ανασχηματισμός είναι ομολογία του ίδιου του κ. Μητσοτάκη ότι απέτυχε η κυβέρνησή του. Αλλάζει υπουργούς, προφανώς, όχι επειδή πέτυχαν, αλλά επειδή απέτυχαν. Επιπλέον, προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες μεταξύ των αλληλοσυγκρουόμενων φραξιών και προσώπων εντός του κόμματός του και των συμμαχιών του».

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σε παρέμβασή του «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο Βουλευτής Ηλείας και αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την αναβολή εμβολιασμών του υγειονομικού προσωπικού.

Αρχικά τόνισε ότι ο ανασχηματισμός είναι μια ακόμα διάψευση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες θα κυβερνούσε με «μικρό και ευέλικτο σχήμα» και τώρα διαπιστώνουμε ότι αυτό που εννοούσε ήταν κυβερνητικό σχήμα με 19 υπουργούς, 5 αναπληρωτές υπουργούς και 59 συνολικά μέλη!

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης αντί να αποπέμψει επιβράβευσε υπουργούς, που όχι μόνο έχουν αποτύχει, αλλά, επιπλέον, έχουν προκαλέσει με την πολιτική τους.

«Δεν απέπεμψε και επιβράβευσε τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, που απέτυχε να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν απέπεμψε και επιβράβευσε την Υπουργό Παιδείας, την κα Κεραμέως, που, μεταξύ άλλων, δεν έλαβε κανένα μέτρο για την προστασία των παιδιών μας στα σχολεία και υπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, όπως αυτά των κολεγίων, εξομοιώνοντας τα πτυχία τους με τα δημόσια Πολυτεχνεία και τις δημόσιες Οικονομικές Σχολές.

Επιβράβευσε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος εφάρμοσε πολιτική βίας και καταστολής, μαζί με αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές διατάξεις για περιστολή συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, όπως αυτό της δημόσιας συνάθροισης.

Επιβράβευσε το οικονομικό επιτελείο και τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη που «κατάφεραν» να έχει η χώρα μας μια από τις χειρότερες οικονομικές επιδόσεις στην ευρωζώνη με την ύφεση να γράφει ποσοστά ρεκόρ ύψους 10,5 %.

"Αναβάθμισε" τον κ. Βορίδη σε Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος είχε πει ότι πρέπει να γίνουν θεσμικά όλα τα αναγκαία για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά. Να τον ενημερώσουμε βέβαια, ότι στη δημοκρατία και στον κοινοβουλευτισμό, οι κυβερνήσεις, ευτυχώς, δεν μένουν ίδιες και εναλλάσσονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές δυνάμεις με την εντολή του λαού θα ξανακυβερνήσουν για να αποκαταστήσουν τα συντρίμμια που αφήνει η ακραία αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, όπως έγινε και το 2015.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης, που είναι γνωστός για τις προτιμήσεις του στις ιδιωτικοποιήσεις και την ενίσχυση των ιδιωτικών συμφερόντων, τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας. Το παρελθόν του κ. Χατζηδάκη είναι γνωστό. Όλοι αντιλαμβάνονται ποια πολιτική θα εφαρμόσει στα εργασιακά και το ασφαλιστικό.  

Αυτές, λοιπόν είναι οι βασικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη. Δείχνουν τις ακόμα περισσότερες αρνητικές εξελίξεις που έρχονται για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα από την εφαρμογή ενός μείγματος νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιάς πολιτικής».

Σχολιάζοντας τις υγειονομικές εξελίξεις και το κρίσιμο ζήτημα του εμβολιασμού, ο κ. Καλαματιανός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχεδιασμό και δείχνει ανικανότητα διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, με τραγικά αποτελέσματα για την υγεία και τη ζωή των πολιτών.

«Ο εμβολιασμός είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Έχει να κάνει με την υγειονομική ασφάλεια του πληθυσμού. Γι΄ αυτό πρέπει να πετύχει. Δυστυχώς, οι λανθασμένοι, οι ανερμάτιστοι χειρισμοί, οι παλινωδίες της κυβέρνησης, οι μεγαλοστομίες και η επικοινωνιακή εκμετάλλευση πλήττουν την αξιοπιστία του».

«Όλοι είδαμε το "σόου" με κυβερνητικά στελέχη και συζύγους υπουργών να εμβολιάζονται πριν τους υγειονομικούς μας που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και πριν τις ευπαθείς ομάδες. Προχθές ενημερωθήκαμε από ανακοινώσεις υγειονομικών ότι εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες προγραμματισμένοι εμβολιασμοί προσωπικού των νοσηλευτικών μονάδων αναβλήθηκαν, χωρίς κανέναν εμφανή λόγο, χωρίς καμία αιτιολογία. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση από τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών και από το ίδιο το Υπουργείο, παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε μεγάλη αναταραχή και ανησυχία στο προσωπικό.

Η αναβολή των εμβολιασμών στα δημόσια νοσοκομεία, αποδεικνύει άλλη μια φορά την ανικανότητα της κυβέρνησης, αλλά και την αδιαφορία της για τους ανθρώπους που καθημερινά μοχθούν και είναι εκτεθειμένοι στην ασθένεια. Έστω και μια εβδομάδα καθυστέρησης τους εκθέτει ακόμα περισσότερο στον ιό και δεν μπορεί κανείς να το υποβαθμίζει σαν γεγονός. Εδώ μιλάμε για τη ζωή των γιατρών και των νοσηλευτών, τη ζωή των ασθενών και συνολικά για την υγειονομική ασφάλεια όλων μας.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αστοχιών του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης συνολικά. Η κυβέρνηση πέρα από τα χειροκροτήματα στην πρώτη φάση της πανδημίας, δεν έχει κάνει τίποτα για να σταθεί δίπλα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές των δημόσιων δομών υγείας που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνια προσπάθεια νοσηλείας και αντιμετώπισης του ιού. Μάλιστα, όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέσαμε τροπολογία για να πληρωθούν οι εφημερίες τους, ο Υπουργός και η κυβέρνηση την απέρριψε. Τόσο πολύ νοιάζεται για αυτούς και τους συμπαρίσταται», κατέληξε εμφατικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)