to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 05.01.2021

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Εκθέτει την κυβέρνηση η κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη

Την “κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη ότι τελικώς υπήρχαν εισηγήσεις από τους λοιμωξιολόγους περί lockdown πριν του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, που όμως δεν εισακούστηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα να πληρώσει βαρύ φόρο αίματος", στηλίτευσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος στο TRT TV της Θεσσαλίας.


"Ανίκανος να ακούσει την κριτική της κοινωνίας, ο πρωθυπουργός επιβράβευσε με τον ανασχηματισμό του τις εγκληματικές κυβερνητικές επιλογές στην υγεία, την παιδεία, την οικονομία και τον τουρισμό", διεμήνυσε ο ίδιος και συνέχισε: "Δεν γίνεται μέσα σε κάτι παραπάνω από δύο μήνες να θρηνούμε 4.385 νεκρούς. Πρόκειται για τραγωδία με ευθύνη ξεκάθαρη που βαραίνει τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Δυστυχώς, η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στην αποτυχία της, αρνείται πλέον να ακούσει καν τις εισηγήσεις των ειδικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ανακοινώσεις των περιοριστικών μέτρων στις οποίες προέβη το Σάββατο ο κ. Πέτσας. Έγιναν χωρίς τη διαβούλευση της αρμόδιας επιτροπής”.

Ο Ν. Ηλιόπουλος επέκρινε την κυβέρνηση ότι "επιμένει να αρνείται να λάβει μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, όπως η μαζική και δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ". "Ειδικά τώρα, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων αρνείται να αλλάξει το πρωτόκολλο και να συνταγογραφήσει τεστ για τους εκπαιδευτικούς. Συν αυτώ αρνείται να προβεί στα απαραίτητα τεστ για να ιχνηλατηθεί επαρκώς η πανδημία. Και ακόμη δεν προβαίνει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα, αλλά αντίθετα μεταφέρει υγειονομικούς από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικά. Φυσικά αυτό συμβαίνει ξεκάθαρα για πολιτικούς λόγους, το σχέδιο της ΝΔ είναι οι ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία", τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία λήψης μέτρων στους μεγάλους εργασιακούς χώρους: "Έχουν γίνει εστίες υπερμετάδοσης του ιού, την ώρα που η ΝΔ έχει διαλύσει την επιθεώρηση εργασίας".

"Υπάρχουν καταγγελίες πως το τελευταίο διάστημα το 80% των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές έχει καταγραφεί εκτός ΜΕΘ και η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην ενισχύει τη δημόσια υγεία. Αντίθετα, ακούμε διαρκώς για καταγγελίες που αφορούν σε νοσοκομειακές διοικήσεις ανεπαρκείς -όπως στην περίπτωση της Καρδίτσας- και για κυβερνητικά στελέχη που κάνουν... πλιάτσικο για να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα", συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας πάντως το εμβόλιο ως "τεράστια νίκη της επιστήμης", και καλώντας τους πολίτες "να συντάσσονται με τις εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας".

Ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στο οικονομικό σκέλος της πανδημίας: "Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να λαμβάνει διαρκώς περιοριστικά μέτρα, αλλά να μην κάνει τίποτα για να στηρίξει εργαζομένους και επιχειρήσεις". "Στον φόβο του θανάτου προστίθεται και ο φόβος της επιβίωσης, στη χώρα μας που καταγράφει τη 4η χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη και τη 2η μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος εργαζομένων", υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε στη μείωση συντάξεων που θα προκύψει από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Τέλος, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της Ιεραρχίας, επισήμανε πως "η κυβέρνηση έχει κάνει μια σειρά από λάθη γιατί έχει φοβηθεί το πολιτικό κόστος, τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να ισχύουν χωρίς εξαιρέσεις", κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)