to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:06 | 05.01.2021

Κοινωνία

ΣΥΔΑΠΤΤ: Οι υπερωρίες κόπηκαν μαχαίρι

Καθοριστική η παρέμβαση του σωματείου των «ενοικιαζόμενων» εργαζόμενων στις τράπεζες


Όπως αναφέρει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΣΥΔΑΠΤΤ):

Μετά την επιστολή του Συλλόγου μας προς την τράπεζα σχετικά με το θέμα των υπερωριών και την σχετική ανακοίνωση, δεν δόθηκε συνέχεια στο θέμα των επιπλέον ωρών εργασίας (υπερωρίας και υπερεργασίας) οι οποίες ζητούνταν επιτακτικά από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες μέσω τρίτων εταιρειών, οι υπερωρίες κόπηκαν μαχαίρι…

Όπως είχαμε επισημάνει, οι προ ολίγων μηνών απολυμένοι συνάδελφοι μας, ακόμα και αν ήταν από άλλα τμήματα, θα μπορούσαν με σύντομη εκπαίδευση να ανταποκριθούν σε μεγάλο βαθμό και στα νέα καθήκοντα και να βοηθήσουν την Τράπεζα στις νέες συνθήκες πανδημίας και τηλεργασίας. Δεν ξεχνάμε ότι μόλις τον Αύγουστο, απολύθηκε συνάδελφισσα όταν ζήτησε να εργαστεί με τηλεργασία (!). Η 12ετής τραπεζική εμπειρία της δεν θεωρήθηκε αξιοποιήσιμη και εκδιώχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αν και δεν λάβαμε απάντηση στην από 23/12/2020 επιστολή μας, δεν πραγματοποιήθηκε υπερωριακή απασχόληση από εκείνη την ημέρα και μετά, διότι είχαμε δίκιο, είναι απόλυτα τεκμηριωμένο ότι η τηλεργασία χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες εργονομίας δεν είναι εφικτή.

Ζητάμε -και πάλι- από την Εθνική Τράπεζα τη χορήγηση ειδικού επιδόματος ώστε να καλυφθούν τα επιπλέον έξοδα λόγω τηλεργασίας -ειδικά η αγορά κατάλληλων επίπλων, έξοδα θέρμανσης κλπ.- που είναι αδύνατο να καλυφθούν με μισθούς της τάξης των 400 ή των 600 ευρώ.

Ζητάμε τη μετατροπή του ωραρίου από μερικής απασχόλησης 7ωρου σε πλήρους απασχόλησης 8ωρου ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή, εμπρόθεσμη και αξιόπιστη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Ζητάμε την επαναπρόσληψη των συναδέλφων που απολύθηκαν αλλά και νέες προσλήψεις.

Ζητάμε από την Εθνική Τράπεζα να επανεξετάσει με ορθολογικούς όρους την κατάσταση και να στρέψει προς τη σωστή κατεύθυνση τις δαπάνες της, εκεί που θα αποδώσουν την μεγαλύτερη δυνατή υπεραξία: προς τους εργαζόμενους που την υπηρετούν και προσφέρουν εδώ και δεκαετίες χωρίς καν να τους αναγνωρίζει ως τραπεζοϋπάλληλους…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)