to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σαν τα τρωκτικά

Το ζήτημα δεν είναι απλώς επικοινωνιακό. «Πρέπει να διασφαλίσουμε τη συνέχεια του κράτους» λένε για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα


Καλά, σοβαρά τώρα, πέσατε από τα σύννεφα που ο δεξιός συρφετός έτρεξε να καβαντζώσει ένα εμβόλιο και να βγάλει σέλφι για να το διαφημίσει στo Instagram και το Facebook με τα δάχτυλα στο σήμα της νίκης και hashtag #κιεγώεμβολιάστηκα;  Έχετε καμιά αμφιβολία πως αν δεν είχε γίνει αυτός ο χαμός στα social media, δεν θα είχαν εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα μέχρι και τα βαφτιστήρια του πατρός Μητσοτάκη και τα τριτοξάδελφα των προέδρων των ΝΟΔΕ και της ΔΑΠ;

Μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε! Είναι στο DNA των δεξιών στη χώρα μας αυτό. Δεν μπορείς να μάθεις σε έναν γέρο σκύλο καινούργια κόλπα, που λένε και οι Αμερικανοί.  Έτσι ακριβώς φτιάχτηκαν οι «άριστοι» της λούμπεν Δεξιάς της Ελλάδας. Από τους μαυραγορίτες κι αυτούς που με κομπίνες έπαιρναν διπλά και τριπλά συσσίτια στην Κατοχή -όπως δήλωνε γελώντας ο συγχωρεμένος Μητσοτάκης ο Α΄-, στους νεόπλουτους wannabe γιάπηδες που μασουλούσαν σαν τα τρωκτικά τα ΕΣΠΑ και κάθε λογής χρηματοδοτήσεις (εντάξει, εδώ υπάγονται και οι μεταλλαγμένοι πρώην κεντροαριστεροί - να ’ναι καλά ο Σημίτης), τους κολλητούς και τους συγγενείς αντικρατιστές που παίρνουν σταθερά δουλίτσες από το Δημόσιο μέχρι τους… VIP -εδώ γελάμε- που έτρεξαν να εμβολιαστούν παίρνοντας τις θέσεις γιατρών και νοσηλευτών.

Το ζήτημα δεν είναι απλώς επικοινωνιακό. «Πρέπει να διασφαλίσουμε τη συνέχεια του κράτους» λένε για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα πριν τα μαζέψει ο Μητσοτάκης κατόπιν εορτής και μετά την κατακραυγή.  Όταν αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας και φυσικοί κληρονόμοι του κράτους και των θεσμών, το εννοούν, κυριολεκτικά. Και πρώτος ο αυτοκράτορας Μητσοτάκης. Θεωρούν δηλαδή πως η δική τους υγεία υπερέχει αυτής των γιατρών και των υγειονομικών που δίνουν μάχη σε μια κόλαση εδώ και εννέα μήνες. Πως χωρίς αυτούς δεν μπορεί να υπάρξει αύριο στη χώρα.  Ότι το κράτος θα παραλύσει εάν νοσήσουν οι υπουργοί ή, ακόμα χειρότερα, τα κομματικά στελέχη τους. Την ώρα που στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν έχει εμβολιαστεί, δίνοντας προτεραιότητα στους υγειονομικούς και τους ευπαθείς.

Άλλη μια χώρα στον κόσμο έχει καταρτίσει λίστα VIP εμβολιασμών πολιτικών και στρατιωτικών έχοντας ξεσηκώσει σφοδρές αντιδράσεις: οι Φιλιππίνες του παρανοϊκού ακραίου Ντουέρτε. Μάλιστα, στο Twitter τρεντάρει το #NoToVIPVaccination.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Και καλή χρονιά!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)