to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:22 | 26.12.2020

Οικονομία

Πότε ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ - Το ωράριο λειτουργίας τους έως την Πρωτοχρονιά

Την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, που είναι και η τελευταία Κυριακή του έτους, σούπερ μάρκετ και καταστήματα μπορούν να ανοίξουν αλλά θα έχουν διαφορετικό ωράριο.


Την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, που είναι και η τελευταία Κυριακή του έτους, σούπερ μάρκετ και καταστήματα μπορούν να ανοίξουν αλλά θα έχουν διαφορετικό ωράριο.

Ήδη, αρκετές αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν την Κυριακή, με ωράριο λειτουργίας από τις 09:00 έως τις 19:00 αλλά πρέπει - σε κάθε περίπτωση - οι καταναλωτές να το επιβεβαιώσουν, καθώς είναι προαιρετική η λειτουργία τους.

Τα μαγαζιά που λειτουργούν με click away μπορούν επίσης να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά καταστήματα -πλην των βιβλιοπωλείων- η μόνη δυνατότητα συναλλαγής που υπάρχει είναι το click away.

Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.

Τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, με ωράριο 8:00 – 20:00, ωστόσο την 1η Ιανουαρίου 2020 θα παραμείνουν κλειστά, καθώς η Πρωτοχρονιά είναι επίσημη αργία.

Κλειστά θα παραμείνουν την ίδια μέρα και τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν με click away.

Σημειώνεται ότι η πληροφορία που διέρρευσε περί κανονικού ανοίγματος των καταστημάτων, για διάστημα δύο-τριών ημερών, την προσεχή εβδομάδα, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το υπουργείο Ανάπτυξης

Για τη μετάβαση σε κατάστημα ή σούπερ μάρκετ, υπενθυμίζεται, απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό μετακίνησης 2.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)