to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:17 | 22.12.2020

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Τα αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις σε αδιέξοδο

«Όσο δεν προχωρούν τα αρμόδια υπουργεία σε ουσιαστική στήριξη της πραγματικής οικονομίας με ρευστότητα, ούτε οι ελληνικές επιχειρήσεις θα βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί, ούτε η οικονομία θα μπορέσει να ανακάμψει»


Η δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση, για τα ευρήματα της έρευνας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών:

«Τα αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις σε αδιέξοδο»

H έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που δημοσιοποιείται σήμερα σκιαγραφεί ένα τραγικό τοπίο για τις ελληνικές επιχειρήσεις και καταδεικνύει για μια ακόμη φορά την πλήρη αναποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων της κυβέρνησης. 

Το 86% των επιχειρήσεων έχουν υποστεί οικονομική ζημία από την αρχή της πανδημίας, με το 92% των πιο μικρών να καταγράφει σοβαρές ζημίες. Οι 7 στους 10 επιχειρηματίες δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο lockdown. Ενώ 8 στους 10 εμπόρους δηλώνουν απερίφραστα ότι το click away δεν μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση τους τζίρου τους.

4 στις 10 επιχειρήσεις στην εστίαση και το εμπόριο δηλώνουν ότι είναι πολύ ή αρκετά πιθανόν να κλείσουν οριστικά το επόμενο διάστημα και 1 στις 4 ότι θα προβούν σε απολύσεις. Ειδικά στην εστίαση, όπου τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μιλάνε για 31,2% πτώση τζίρου το 3ο τρίμηνο - ένα τρίμηνο παραδοσιακά «δυνατό» για την ελληνική οικονομία και εκτός lockdown - το ποσοστό αυτό φτάνει στο 50%.  Μείζον αναδεικνύεται το πρόβλημα των οφειλών σε τράπεζες, εφορία και ΙΚΑ, με το 88% να ζητά διαγραφή μέρος των χρεών τους και 9 στους 10 να θεωρούν ότι δεν είχαν βοήθεια από τις Τράπεζες όλο αυτό το διάστημα.

Ο εξωραϊσμός της πραγματικότητας στον οποίο καταφεύγει η κυβέρνηση, δεν συνιστά πολιτική αλλά στρουθοκαμηλισμό. Όσο δεν προχωρούν τα αρμόδια υπουργεία σε ουσιαστική στήριξη της πραγματικής οικονομίας με ρευστότητα, ούτε οι ελληνικές επιχειρήσεις θα βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί, ούτε η οικονομία θα μπορέσει να ανακάμψει.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)