to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:53 | 22.12.2020

Πολιτική

Μ. Χατζηγιαννάκης: Η ΝΔ απέκλεισε την τελευταία στιγμή τους πολίτες από τη ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους

Για τις ρυθμίσεις οφειλών στους Δήμους που εντάσσονταν στο τελευταίο νομοσχέδιο του έτους του Υπουργείου Υγείας, μίλησε εχθές το βράδυ στη Βουλή, ο βουλευτής Ευβοίας και αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.


Ούτε καν με τροπολογία της τελευταίας στιγμής που θα έπρεπε να είχε τις υπογραφές των αρμοδίων Υπουργών, αλλά με "παράτυπη" νομοτεχνική βελτίωση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο τέλος σχεδόν της συνεδρίασης αποφάσισε να μειώσει τις 120 δόσεις για τις οφειλές των πολιτών στους Δήμους σε 100. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, για το κατά πόσο για τη μείωση των δόσεων ήταν ενήμεροι οι αρμόδιοι Υπουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών ή πραγματοποιήθηκε ερήμην τους.

Πέραν του ευτελισμού των κοινοβουλευτικών διαδικασιών με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις και τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, η εν λόγω βελτίωση μόνο ως τέτοια δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς αφήνει τη συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών εκτός ρυθμίσεων και τους Δήμους ανήμπορους να ενισχύσουν τα ταμεία τους. Η διαπίστωση αυτή ήταν πρόδηλη, καθώς η ΚΕΔΕ στη δια περιφοράς συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής είχε ήδη ζητήσει τη ψήφιση ρύθμισης που θα είναι προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες της αγοράς και των πολιτών, καταγγέλλοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις συνεχείς αλλαγές στον νόμο.

Για τη Νέα Δημοκρατία το ζήτημα της δημοκρατίας και της υποβάθμισης του κοινοβουλευτικού έργου είναι κάτι μηδαμινό καθώς έχει κάνει την κρίση ευκαιρία για να περάσει σωρεία νομοθετημάτων με “βελτιώσεις” της τελευταίας στιγμής, δυστυχώς, όμως, το μάρμαρο θα το πληρώσουν και πάλι οι πολίτες, αφού στο τέλος της ημέρας οι ρυθμίσεις μόνο ευνοϊκές δεν είναι γι’ αυτούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)