to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:25 | 19.12.2020

Πολιτική

Καλλιόπη Βέττα: Βαρύ το τίμημα που πληρώνει η ΠΕ Κοζάνης για την κυβερνητική αποτυχία

«Είναι πλέον εμφανές σε όλους ότι η κυβέρνηση απέτυχε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στην Π.Ε. Κοζάνης. Ενώ έχουν μεσολαβήσει πάνω από δύο μήνες περιοριστικών μέτρων, τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, το Ε.Σ.Υ. πιέζεται και η υγεία των κατοίκων της περιοχής εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο» τονίζει η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας πως «οι αρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν άμεσες απαντήσεις»


Η Καλλιόπη Βέττα με αφορμή την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας και την λήψη αυστηρότερων μέτρων στην Π.Ε. Κοζάνης, δήλωσε συγκεκριμένα:

«Είναι πλέον εμφανές σε όλους ότι η κυβέρνηση απέτυχε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στην Π.Ε. Κοζάνης. Ενώ έχουν μεσολαβήσει πάνω από δύο μήνες περιοριστικών μέτρων, τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, το Ε.Σ.Υ. πιέζεται και η υγεία των κατοίκων της περιοχής εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αντί να υπάρξουν συστηματικές ιχνηλατήσεις, μαζικά και δωρεάν τεστ σε χώρους εργασίας αλλά και στον γενικό πληθυσμό, ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό και υποδομές, η κυβέρνηση προχωρά στην αντιμετώπιση της πανδημίας με αποσπασματικά και κατασταλτικά μέτρα.

Εκτός από τον υγειονομικό, απέτυχε όμως, και στον οικονομικό τομέα. Σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει το πάγιο πρόβλημα με την βίαιη απολιγνιτοποίηση, με ένα μεγάλης διάρκειας lockdown ήδη από τις 16 Οκτωβρίου και μετά η κυβέρνηση απότομα, εντός λίγων ωρών, χωρίς κανένα περιθώριο, κλείνει την οικονομία δημιουργώντας ανυπολόγιστη ζημιά σε αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής που βλέπουν τα προϊόντα και τις προμήθειές τους να μένουν αδιάθετα.

Θα απευθυνθώ άμεσα στους αρμόδιους Υπουργούς ζητώντας εξηγήσεις τόσο για την αποτυχία στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης όσο και για τα μέτρα που οδηγούν την κοινωνία της περιοχής στον μαρασμό.

Οι κάτοικοι της Π.Ε. Κοζάνης, όσο κι αν θέλουν κάποιοι, δεν θα γίνουν ποτέ πολίτες δεύτερης κατηγορίας για να αντιμετωπίζονται με τέτοια απαξία.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)