to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:08 | 19.12.2020

Πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης: Μία τρύπα στο νερό για το "Πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ"

«Ο κ. Χατζηδάκης φρόντισε στα λόγια μόνο να ανεβάσει ψηλά τον πήχη των κοινωνικών προσδοκιών για το "Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ"»


Σχόλιο του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή  Τομεάρχη  Τουρισμού Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρου Αυλωνίτη, για το πως εξελίχθηκε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στο Πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΑΥΤΟΝΟΜΩ":

«Ο κ. Χατζηδάκης φρόντισε στα λόγια μόνο να ανεβάσει ψηλά τον πήχη των κοινωνικών προσδοκιών για το "Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ". Σπατάλησε τεράστιο χρονικό κεφάλαιο για να κάνει μία τρύπα στο νερό για χιλιάδες ιδιώτες και μηχανικούς. Οι πρώτοι όντως ενδιαφέρθηκαν και ξοδεύτηκαν. Οι δεύτεροι θα έπρεπε να έχουν υπερφυσικές ικανότητες στην προσπάθεια τους να περάσουν όπως όπως ότι πρόλαβαν.

Κάτι που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση. Η ΝΔ είναι ταυτισμένη με την εξυπηρέτηση των λίγων και «ικανών». Το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας για ενεργειακή αναβάθμιση, διαψεύστηκε. Και μάλιστα, η ευθύνη είναι δική της, καθώς για την κυβέρνηση κρίθηκε ανέτοιμη και απροετοίμαστη.

Μήπως, σε αυτήν εντάσσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το κλείσιμο του συστήματος μέσα σε δέκα λεπτά; Κι αν αυτό λέγεται ισότιμο και δίκαιο πρόγραμμα με κοινωνικό πρόσημο, τότε είναι σίγουρο πως η ΝΔ ζει στο δικό της μικρόκοσμο.

Αν η αγανάκτηση και η δυσφορία εκατοντάδων χιλιάδων ενδιαφερομένων σήμερα, οφείλεται στον μακρόπνοο ενεργειακό σχεδιασμό του κ. Χατζηδάκη, τότε ας φανταστούν οι πολίτες της χώρας μας τι έχουν να περιμένουν από την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις ευρύτερες ανάγκες τους.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)