to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:46 | 18.12.2020

Διεθνή

Βόρεια Μακεδονία: Πρόταση μομφής κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Νίκολα Ντιμιτρόφ υπέβαλε η αντιπολίτευση

Πρόταση δυσπιστίας κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπέβαλε σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE.


Ο βουλευτής του VMRO-DPMNE, Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε ότι ο Νίκολα Ντιμιτρόφ πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, επειδή, όπως είπε, αρνήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για να επεξηγήσει τις κυβερνητικές πολιτικές σχετικά με τη διαμάχη της χώρας με τη Βουλγαρία.

Ο Μιλοσόσκι είπε ακόμη, ότι ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έπρεπε να είχε αποπέμψει ο ίδιος τον Νίκολα Ντιμιτρόφ μέχρι τώρα, αλλά και ότι ο ίδιος ο Ντιμιτρόφ θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. εάν είχε την αίσθηση ευθύνης.

Ο σκοπός της πρότασης δυσπιστίας, πρόσθεσε ο Μιλόσοσκι, είναι να αποφευχθούν περαιτέρω επιβλαβείς αποφάσεις για τη χώρα που θα μπορούσαν να ληφθούν από τον Ντιμιτρόφ.

Η πρόταση δυσπιστίας του VMRO-DPMNE κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της Βουλής που θα ορίσει ο πρόεδρος του Σώματος.

Δεδομένου ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει πλειοψηφία στη Βουλή, έστω και ισχνή (62 βουλευτές, σε σύνολο 120 που αριθμεί το νομοθετικό Σώμα της Βόρειας Μακεδονίας), η πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε το VMRO-DPMNE κατά του Νίκολα Ντιμιτρόφ δεν πρόκειται έχει καμία τύχη και σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτικών, το VMRO-DPMNE προέβη σε μία τέτοια κίνηση για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο.

Η διαμάχη μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας σχετίζεται με την άρνηση της Σόφιας να συναινέσει στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τα Σκόπια.

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν τον περασμένο Μάρτιο ότι η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ένωση. Η επίσημη έναρξη αυτών των ενταξιακών διαπραγματεύσεων επρόκειτο να γίνει εντός του Δεκεμβρίου, όμως η Βουλγαρία έθεσε βέτο, αναφέροντας ότι δεν μπορεί προς το παρόν να στηρίξει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ των 27 και των Σκοπίων, λόγω διαφόρων ανοιχτών γλωσσικών και ιστορικών διαφορών μεταξύ της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)