to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:09 | 16.12.2020

Οικονομία

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»: Στ. Αραχωβίτης και Ολ.Τελιγιορίδου απαντούν στον Μ. Βορίδη για τις κορωνο-ενισχύσεις

«Ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός μας λέει μια εύστοχη παροιμία: "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια". Η παροιμία αυτή ταιριάζει γάντι στην αλαζονική απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την κοινή μας δήλωση», τονίζουν σε νέα δήλωσή τους ο τομεάρχης και η αν. τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Όπως τονίζουν ο Στ. Αραχωβίτης και η Ολ.Τελιγιορίδου:

Ο κ. Βορίδης, με μια σημερινή του δήλωση, αναγκάστηκε επιτέλους να  παραδεχθεί πως απέκλεισε από το πρόγραμμα προσωρινής παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων 13213 παράκτιους αλιείς από τους 14018 όπως το είχε παραδεχθεί και στους Καλύμνιους ψαράδες. Ρίχνει την ευθύνη  στον Ευρωπαϊκό κανονισμό 508/2014, και συγκεκριμένα το Άρθρο 33 αγνοώντας την τροποποίησή του λόγω της πανδημίας και συνεχίζει να  «κάνει γαργάρα» την αλήθεια και να ανακυκλώνει τα ψέματα.

Η ανακοίνωσή του είναι γεμάτη αοριστολογίες, μισές αλήθειες και σοφιστείες. Απαντάει σε στιλ Αντουανέτας που, ενώ ο αγροτικός κόσμος έξω υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο  Υπουργός συγκρίνεται ατυχώς γι αυτόν με την θητεία ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ για την τιμή του γάλακτος έδωσε σε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους που παράγουν γάλα 42.000.000 ευρώ , ενώ σήμερα εν μέσω πανδημίας ο ίδιος και η ΝΔ  έδωσαν μόνο 30.000.000 ευρώ αποκλείοντας ταυτόχρονα 1 στους 10 αιγοπροβατοτρόφους.

Δυστυχώς όμως για αυτόν, ο πήχης τέθηκε πολύ ψηλά στην συλλογική συνείδηση των αγροτών των κτηνοτρόφων και των αλιέων και περνάει από κάτω. Κατανοούμε το άγχος και τον πανικό του και της Κυβέρνησής του. Τέλος  όσο αφορά την αύξηση κατά 600.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2021, στα λειτουργικά έξοδα των υπουργικών γραφείων στο ΥΠΑΑΤ,  τον καλούμε να διαβάσει τον προϋπολογισμό που μόλις χθες ο ίδιος και η ΝΔ ψήφισε. Εμείς τον διαβάσαμε και για αυτό τον καταψηφίσαμε.

Όσο φανερώνονται τα ψέματα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, εμείς είμαστε εδώ με την κοινωνία και όχι με τους κόλακες και τα μεγαλο-συμφέροντα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)