to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:18 | 15.12.2020

Κοινωνία

Tην Παρασκευή 18/12 η διαδικτυακή εκδήλωση: Συζητώντας για τα δικαιώματα - Οι Προκλήσεις στη δίνη της πανδημίας

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, η τοπική ομάδα ακτιβιστριών/στων της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Συζητώντας για τα δικαιώματα: Οι Προκλήσεις στη δίνη της πανδημίας».


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, η τοπική ομάδα ακτιβιστριών/στων της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Συζητώντας για τα δικαιώματα: Οι Προκλήσεις στη δίνη της πανδημίας».

Πριν 72 χρόνια, υπογράφηκε η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ένα κείμενο-σταθμός για την κατοχύρωση και την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει, ωστόσο το κείμενο αυτό παραμένει εντυπωσιακά επίκαιρο – και σε αρκετά σημεία, πιο μπροστά όχι μόνο από την εποχή του, αλλά και από τη δική μας. Οι σύγχρονες εικόνες των παραβιάσεων, σε μια σειρά από περιπτώσεις, εντείνονται ή και διαμορφώνουν ένα σκοτεινότερο τοπίο για την υπόθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα σε εποχές πανδημίας.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, συζητάμε για αυτές τις συνθήκες που διαμορφώνονται στον χάρτη των δικαιωμάτων. Πέρα, όμως, από την ανάδειξη τους, αναζητούμε τους όρους διεκδικήσεων της κοινωνίας των πολιτών και τρόπους επίτευξης της αλλαγής.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Ώρα: 12:00 – 14:00

Σύνδεσμος: https://www.facebook.com/events/1023619231492083/

Ομιλήτριες/τές:

Ειρήνη Γαϊτάνου, Υπεύθυνη Εκστρατειών του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, «Αγώνας σε Καιρούς Αβεβαιότητας: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Πανδημία».

Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Καθηγητής ΠΑΜΑΚ, «Τα δικαιώματα τον καιρό της πανδημίας».

Ιφιγένεια Καμτσίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ, «Το δικαίωμα στη συνάθροιση».

Αγγελική Νικολοπούλου, Δικηγόρος, «Προσφυγικό και δικαιώματα».

Την συζήτηση θα προλογίσει η Ειρήνη Τσολάκη, μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και της τοπικής της ομάδας Θεσσαλονίκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)