to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:02 | 11.07.2013

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, χωρίς κόμπο στο λαιμό

Του Γιώργου Σταυρακάκη, τραγουδοποιού


Η μεγάλη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έφτασε. Ο διάλογος με την κοινωνία και η μετεξέλιξή του σ’ έναν ενιαίο πολιτικό φορέα, είναι αυτή τη στιγμή τα κύρια ζητούμενα σ’ αυτό το ιστορικό, για την πορεία του, Συνέδριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πρέπει και μπορεί να σπάσει το φράγμα των ποσοστών που τον καθήλωσε -και με βάση τις δημοσκοπήσεις τον καθηλώνει- στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για να συμβεί αυτό, ένας δρόμος μόνο υπάρχει. Αυτός της μετεξέλιξής του σε χοάνη των κοινωνικών μηνυμάτων προκειμένου να παράγει πολιτική. Έτσι μόνο θα αποκρυσταλλωθούν οι θέσεις του και θα γίνουν κατανοητές αλλά και ελκυστικές στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Να γίνει περισσότερο εξωστρεφής και όχι αναλυτής και απολογητής των υπαρχουσών συνιστωσών και τάσεων στο εσωτερικό του.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν σ’ αυτή την κατεύθυνση ας το κάνουν, όχι όμως με σφραγίδες κι αυτοσχέδια λάβαρα, που σ’ αυτή τη συγκυρία το μόνο που δημιουργούν είναι σύγχυση και την αίσθηση μιας μακρόσυρτης παλινδρόμησης, στο ούτως ή άλλως σαστισμένο ακροατήριο. Ας ξεπεράσουν επιτέλους τους φόβους και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Κανείς δεν πρόκειται να τους κατηγορήσει για ρεφορμισμό, πόσο μάλλον ότι αναίμακτα παρέδωσαν στα χέρια της κυρίαρχης τάσης την αριστερή τους διαφορετικότητα. Δεν είμαστε στο ’78 για να κορυφώσουμε ξανά τις όποιες αντιθέσεις μας. Ούτε βγαίνουμε από ανίερες εκλογικές «Συμμαχίες» με τα γνωστά εκλογικά στραπάτσα. Η Β’ Πανελλαδική έμεινε στην ιστορία της σύγχρονης αριστεράς, όχι τόσο γιατί διαφοροποιήθηκε και δεν αποδέχτηκε ποτέ τον σφιχτό εναγκαλισμό του κόμματος, αλλά για την ωριμότητά της να αποδεχθεί το γεγονός ότι κάποια στιγμή είχε εξαντλήσει τον ιστορικό της ρόλο.

Έτσι και τώρα, πολλοί επέδειξαν ωριμότητα και προχώρησαν στην αυτοδιάλυσή τους, προκειμένου να συνυπογράψουν σ’ αυτή την προσπάθεια, να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από αυτό το Συνέδριο αλώβητος αλλά και απελευθερωμένος, ώστε να διατυπώσει ξεκάθαρα και χωρίς εκείνον τον γνωστό «κόμπο στο λαιμό» τις θέσεις του για ό,τι οραματίζεται.

Ας το πράξουν όλοι, μα όλοι!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)