to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δ. Ντζανάτος: Ζήτημα ακεραιότητας για τον νέο ελεγκτή του τζόγου στην Ελλάδα

Ψέματα, ανακρίβειες, αποκρύψεις μέσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής


Στον παράτυπο διορισμό στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ενός προσώπου που φέρεται να εμπλέκεται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις προχώρησε η κυβέρνηση. Παράλληλα αποδείχθηκε ότι ο προτεινόμενος Δημήτρης Ντζανάτος απέκρυψε την πολιτική του ιδιότητα (αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ.), όπως απέκρυψε και το ότι (σύμφωνα με τα Παραπολιτικά) ήταν φοροτεχνικός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, άρα παλιός γνωστός της οικογένειας... Ο ίδιος ο Δ. Ντζανάτος δικαιολογήθηκε για την απόκρυψη λέγοντας ότι «δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι σπουδαίο. Με αυτή την έννοια δηλαδή δεν το περιέλαβα»!

Όλα αυτά έφεραν τη σύγκριση με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΕΕΠ Βαγγέλη Καραγρηγορίου, για τον οποίο μόνο καλές κουβέντες ειπώθηκαν χθες από όλα τα κόμματα.

Όμως συνολικά η χθεσινή συνεδρίαση ήταν δύσκολη για τον προτεινόμενο και τον παριστάμενο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, καθώς αποδείχθηκε ότι παραβιάστηκε ο νόμος για τον διορισμό προέδρου της ΕΕΕΠ που επιβάλλει ο πρόεδρος να είναι πρώτα μέλος του Δ.Σ.  Όμως ο Δ. Ντζανάτος, ως νέος πατριάρχης Φώτιος, διορίσθηκε απευθείας πρόεδρος...

Το θέμα έθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έγινε αιτία για να αποχωρήσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δηλώνοντας ότι «δεν μπορούμε να συμπράξουμε σε κομματικές σκοπιμότητες».

Σε σκανδαλώδεις εταιρείες

Τα σοβαρά προβλήματα για τον Δ. Ντζανάτο ξεκίνησαν όταν εξετάστηκε το βιογραφικό του ως ορκωτού ελεγκτή. Μπορεί ο ίδιος να είπε πως «έκανα 46 χρόνια πορεία, δεν με κυνηγάνε πουθενά», αλλά αποδείχθηκε ότι έλεγε ψέματα. «Έχετε κακό παρελθόν. Πολύ κακό παρελθόν» του είπε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε εμφατικά: «Είναι γεμάτη με λεμονανθούς η διαδρομή σας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην κατάρρευση της Creta Farms. Ο Δ. Ντζανάτος απάντησε ότι «υπέγραψα ως συνελεγκτής το 2016 και η Creta Farm έσκασε το 2020». «Η αλεπού 100, το αλεπουδάκι 101 δεν γίνεται.  Έχετε υπογράψει και το 2014, και το 2015, και το 2016 και το πρώτο εξάμηνο του 2017 έχετε υπογράψει εσείς» τον διέψευσε ο Π. Πολάκης.

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα επισήμανε ότι είναι και στο Δ.Σ. του Ασύλου Ανιάτων. «Γίνεται μια έρευνα από το 2015 μέχρι το 2018. Το 2018 μπήκα. Δηλαδή εγώ πέντε μήνες ήμουνα» δικαιολογήθηκε ο Δ. Ντζανάτος. Νέα διάψευση, πάλι από τον Π. Πολάκη: «Έχετε υπογράψει τα έτη 2013, 2014, 2015, 2016 ως ορκωτός ελεγκτής τους ισολογισμούς του Ασύλου Ανιάτων και μπήκατε και στο Δ.Σ. μετά. Και μας λέτε ότι πήγατε να τους βοηθήσετε;».

«Κύριε υπουργέ, εδώ ο κύριος που φέρατε για να μπει πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων λέει φόρα παρτίδα ψέματα ενώπιον της Βουλής» διαμαρτυρήθηκε ο Π. Πολάκης, με τον Χρ. Σταϊκούρα να σιωπά...

Επισημαίνεται ότι ο Δ. Ντζανάτος υπέγραφε τους ισολογισμούς και της Globo που συνελήφθη για απάτη από τις βρετανικές αρχές. «Άλλο έγινε απάτη και άλλο ότι φταίνε οι ορκωτοί λογιστές ή συμμετείχαμε στην απάτη. Δεν βρήκανε τίποτα κατά των ορκωτών λογιστών» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ.

Άρθρο Ντζανάτου για «αυνανισμό» και όσους θέλουν να «γ******ν» τον Κυριάκο

Η ποιότητα του Δημήτρη Ντζανάτου αποκαλύφθηκε από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος κατέθεσε πολιτικό άρθρο του νέου προέδρου της ΕΕΕΠ στα Παραπολιτικά στις 6 Απριλίου 2020. Το άρθρο κατέληγε με τη φράση: «Αυτοί που περιμένουν να ‘γ******ν’ τον Κυριάκο για άλλη μία φορά θα αρκεστούν στον αυνανισμό»!

«Δεν είναι σε καφενείο, δεν είναι σε Facebook, είναι σε εφημερίδα. Ο υποψήφιος θεώρησε σκόπιμο έτσι να διατυπώσει την άποψή του και να παρουσιάσει τον εαυτό του σε ένα άρθρο εφημερίδας» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Αν αυτά προέρχονταν από έναν έφηβο, θα λέγαμε με επιείκεια, δείγμα ανωριμότητας είναι, θα ξεπεραστεί. Από έναν άνθρωπο κοντά 70 χρόνων δείχνουν μόνιμα στοιχεία συγκρότησης του χαρακτήρα. Και κάποιος που αντιμετωπίζει την πολιτική με σεξουαλικούς όρους, όταν γράφει σχολιαστικά, φανταστείτε πώς πρόκειται να δράσει ως πρόεδρος μιας δημόσιας αρχής».

«Όταν γράφω τις απόψεις μου και το τι σκέφτομαι εγώ, δεν ντρέπομαι, να τα πω. Τα λέω αυτά που είναι. Ακόμη κι αν πει κάποιος κάτι, που κάποιος άλλος πουριτανός το θεωρεί ότι είναι ‘πολύ βαρύ’ επειδή είναι σεξουαλικό, είναι μεγάλη απόσταση» απάντησε ο Δ. Ντζανάτος επιβεβαιώνοντας τον Γ. Κατρούγκαλο, ο οποίος αναφέρθηκε «στον πυρήνα της ηθικής του συγκρότησης», που τον καθιστά ακατάλληλο για πρόεδρο της ΕΕΕΠ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)