to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:53 | 09.12.2020

Κοινωνία

Ζητάς ξυλοκόπησε ντελιβερά και του έκοψε χωρίς λόγο πρόστιμο 720 ευρώ

Καταγγελία εργαζόμενου για την αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικού που μαζί με συναδέλφους του τον ξυλοκόπησαν μέρα μεσημέρι στο Σύνταγμα


Σύμφωνα με ντελιβερά σε εστιατόριο στην περιοχή των Εξαρχείων, αστυνομικοί τον τραμπούκισαν, τον ξυλοκόπησαν γιατί έβγαλε φωτογραφία με την οποία αποδείκνυε πως φορούσε μάσκα, ενώ επιχειρήθηκε να κατηγορηθεί για το αντίθετο και του φόρτωσαν πρόστιμα συνολικού ύψους 720 ευρώ.

Όπως καταγγέλλει, την 6η Δεκέμβρη και ώρα 4μμ, «καθώς γυρνούσα από παραγγελία, βρισκόμουν εν στάσει στο φανάρι της διασταύρωσης της Βασιλίσσης Σοφίας με την Πανεπιστημίου, στο Σύνταγμα, όταν εμφανίζεται δίπλα μου Ζητάς, λέγοντας μου να περάσω μαζί του το φανάρι και να σταματήσω δεξιά, σε σημείο με 10 ακόμα συνάδελφούς του από διάφορες ομάδες (ΔΙΑΣ, Ε.Φ κλπ). Σταματώντας, μου ζητά να του ανοίξω το σάκο της διανομής, και αφού είδε ότι είναι άδειος, μου είπε να φύγω. Προτού το κάνω, με ρώτησε αν δουλεύω στα Εξάρχεια, και του απάντησα επι λέξει και χωρίς διάθεση για μανούρα».

«“Ναι. Με σταματάτε κάθε μέρα όμως, γιατί έτσι;” O Ζητάς στραβώνει, μου δίνει εντολή να κατέβω απ' το μηχανάκι και να του δώσω ό,τι έγγραφο έχω πάνω μου. Με το που του δίνω ταυτότητα, ζητά από συνάδελφό του ένα μπλοκάκι, και ξεκινά να γράφει τα στοιχεία μου – πριν καν ελέγξει οποιοδήποτε άλλο έγγραφο. Εγώ έκπληκτος, τον ρωτάω για ποιο λόγο με γράφει, και μου απαντά “έτσι γιατί το παίζεις μάγκας, αφού σε σταματάμε συνέχεια ας σε γράψουμε κιόλας. Περίμενε και όλο και κάτι θα σου βρω”» αναφέρει στην καταγγελία του και συνεχίζει:

«Μετά από ένα πεντάλεπτο και χωρίς να βρει καμία έλλειψη στα έγγραφά μου», καθώς κινούμουν καθ' όλα νόμιμος, ο τύπος έχει γίνει ρεζίλι, διότι κρατούσε μια μισογραμμένη – με τα στοιχεία μου – κλήση, χωρίς να μπορεί να συμπληρώσει το πεδίο της παράβασης με τίποτα. Έτσι, αποφασίζει να το πάει ένα βήμα πιο πέρα, ώστε να ακολουθήσει ο παρακάτω παρανοϊκός διάλογος:-  Ζητάς: Μάσκα έχεις; Θα σε γράψω για μάσκα.–Εγώ: Μάσκα; Αφού φοράω half-face.–Ζ: Ναι αλλά εγώ δεν το βλέπω.–Ε: Τι εννοείς δεν το βλέπεις; Το φοράω μπροστά σου.–Ζ: Δεν το βλέπω... 300 ευρώ.

Τότε, έβγαλα το κινητό μου και τράβηξα selfie με τη μηχανή του Ζητά από πίσω, έτσι ώστε να έχω κάποιο αποδεικτικό στοιχείο πως την ώρα που με έγραφε φορούσα κανονικότατα το half – εκείνη τη στιγμή δε μου πέρασε απ' το μυαλό πως ως μοναδικός αναβάτης του παπιού με το κράνος φορεμένο, δε χρειάζεται καν να φοράω μάσκα. Βλέποντάς το, ο Ζητάς πετάει τα χαρτιά κάτω, κολλάει το κεφάλι του στο κεφάλι μου, - ήθελε να με γράψει και για ...μάσκα - και μαζί με 2-3 ακόμα συναδέλφους του – οι οποίοι μέχρι εκείνη τη στιγμή καθόντουσαν αμέτοχοι και σιωπηλοί – με παίρνουν στην εσοχή του κτηρίου από πίσω, και αφού μου δίνουν 2 γροθιές στο πρόσωπο και στην κοιλιά και μερικές γονατιές, μου αρπάζουν το κινητό ώστε να διαγράψουν τη φωτογραφία, όπως και έκαναν».

«Αφού με στόλισε με αρκετά μπινελίκια, κι επιστρέφοντας στην κλήση, αποφασίζει πως θα με γράψει για καθρέφτες – οι οποίοι πράγματι απουσιάζουν - ξεχνώντας τη μάσκα, πιθανότατα έπειτα από νουθεσίες συναδέλφων του, καθώς όσο έσβηνε τη φωτογραφία, ήμουν ακινητοποιημένος χωρίς να μπορώ ν' ακούσω το διάλογό τους. Ρωτώντας τον τι ποινή επιφέρει η παράβαση για τους καθρέφτες, και αφού μάλλον συνειδητοποίησε πως παραήταν μικρή ως ποσό (20 ευρώ), αλλάζει γνώμη γι' ακόμη μία φορά και μου ανακοινώνει:  –Οι καθρέφτες δεν είναι πολύ, αλλά το κόκκινο που πέρασες είναι 700 ευρώ, συν δίπλωμα και άδεια για δύο μήνες.–Ποιο κόκκινο; Δεν πέρασα κανένα κόκκινο, μαζί περάσαμε κατ' εντολήν σου.–Δε με ενδιαφέρει, σε είδα να περνάς κόκκινο. Υπόγραψε τώρα και φύγε από 'δω» τονίζει ο ντελιβεράς, που σε άλλο σημείο επισημαίνει:

«Και αν δεν είσαι χαρούμενος που τους βλέπεις, αν δεν τους χαμογελάσεις εγκάρδια την 10η φορά που σε σταματάνε φορτωμένο σαν τον μαλάκα με σαλάτες και πίτες και του κόσμου τις μαλακίες, μπορεί να βρεθείς χωμένος σε μία εσοχή να τρως μπουκέτα, συν μία κλήση 700 + 20 ευρώ για παραβάσεις που ΔΕΝ διέπραξες, καλούμενος ν'αποδείξεις ότι δεν είσαι ηλίθιος να περάσεις το πιο κεντρικό φανάρι της Αθήνας με κόκκινο, ανήμερα 6ης Δεκέμβρη, με το κέντρο γεμάτο αποκλειστικά με μπάτσους. Μιας 6ης Δεκέμβρη, στην οποία γίναμε μάρτυρες σ'ένα ακόμα κρεσέντο κρατικής αυθαιρεσίας, όταν χωρίς ντροπή, το κράτος τοποθέτησε πάνω και γύρω απ'το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εκατοντάδες συναδέλφους του δολοφόνου του, να τραμπουκίζουν κατοίκους και περαστικούς και να παίζουν(!!!) με τις, κατατεθειμένες εις μνήμην του νεκρού, ανθοδέσμες..».

Αναλυτικά η καταγγελία του όπως δημοσιεύτηκε στα Ραδιοφράγματα:

Με πληροφορίες από Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)