to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:59 | 06.12.2020

Κοινωνία

Ελεύθεροι οι δικηγόροι - Ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη

Eλεύθεροι αφέθηκαν οι δυο δικηγόροι, Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης που προσήχθησαν μαζί άλλα άτομα στο κέντρο της Αθήνας αφού σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία.


Παράλληλα και οι ίδιοι ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου για την «παράνομη» σύλληψή τους και παραβίαση μέτρων κατά του κορονοιού καθώς όπως καταγγέλλουν «στον ίδιο  χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα μαζί και οι αστυνομικοί με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα κατά τις μαζικές προσαγωγές έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν τον δικηγόρο και μέλος του ΔΣΑ, Θανάση Καμπαγιάννη (πολιτική αγωγή στη δίκη της Χ.Α.), που ζήτησε να μην παραβιαστούν τα υγειονομικά μέτρα κατά τη διάρκεια των προσαγωγών. "Είμαι εδώ με θεσμική ιδιότητα και το ξέρετε και παρότι σας συστήθηκα ως δικηγόρος εσείς με προσάγετε" είπε ο ίδιος κατά την προσαγωγή του.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Κωστής Παπαδάκης (και αυτός ανήκε στην πολιτική αγωγή στη δίκη της Χ.Α., είπε πως κατέβηκε στο κέντρο μόνος του για να αφήσει ένα λουλούδι, αλλά δεν τον άφησαν. Ο κ. Παπαδάκης βρισκόταν μαζί με όσους προσήχθησαν από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στην οδό Ναυαρίνου. Ο Κωστής Παπαδάκης προσήχθη και εκείνος.

Δηλωση συνηγορων οικογενειας Παυλου Φυσσα για τις συλληψεις Καμπαγιαννη - Παπαδακη

Σήμερα, 6-12-2020 κατέρρευσε εκ νέου το πρόσχημα της προάσπισης της δημόσια υγείας ως δικαιολογητική βάση για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ο μοναδικός λόγος έκδοσης αυτής της απόφασης ήταν η επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού, η εμπέδωση του αισθήματος της αστυνομοκρατίας απέναντι στους πολίτες. Η αστυνομία, κατόπιν εντολών, προσήγαγε άτομα που βρίσκονταν στα Εξάρχεια τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (μάσκες και αποστάσεις), που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θύμα της κρατικής βίας, αφήνοντας κατά μόνας ένα λουλούδι στο μνημείο. Τα λουλούδια-όπως και οι συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης-αποτελούν απειλή για την Ελληνική Αστυνομία και την έννομη τάξη και πρέπει να καταστρέφονται πάραυτα, όπως φάνηκε και από το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα με τον αστυνομικό των ΜΑΤ. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και οι συνάδελφοί μας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο συναδέλφων μας, όσο και όλων των προσαχθέντων. Μακάρι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φυγόδικου Χρήστου Παππά, όπως επέδειξε σήμερα προσάγοντας αναίτια πολίτες και δικηγόρους.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής-υποστήριξης της κατηγορίας της οικογένειας Φύσσα Ανδρέας Τζέλλης Χρύσα Παπαδοπούλου Ελευθερία Τομπατζόγλου Ειρήνη Μπολάνου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)