to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:16 | 06.12.2020

Κοινωνία

Προσαγωγές για ένα... πανό στη Θεσσαλονίκη, σε κλοιό καταστολής όλη η χώρα

Επίδειξη αυταρχισμού και αστυνομικής αυθαιρεσίας σε όλη την Ελλάδα


Οι εικόνες αυταρχισμού που ζουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων και του κέντρου της Αθήνας φαίνεται ότι καταγράφονται σε όλη τη χώρα με φόντο την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην προσαγωγή δύο νεαρών ατόμων προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη,  Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, η πρώτη προσαγωγή έγινε στη Λεωφόρο Στρατού, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων ανήρτησε τρία πανό μπροστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί προσήγαγαν ένα ακόμα άτομο. Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ εντόπισε τον νεαρό να κινείται στην πλατεία Αριστοτέλους και κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε να έχει μαζί του ένα πανό. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους ατόμων περιμετρικά των παραπάνω σημείων, συνιστώντας στους διερχόμενους να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Φρούριο είναι και το κέντρο της Πάτρας όπου διαδηλωτές έχουν αναρτήσει πανό με συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και η αστυνομία προσπαθεί να εμποδίσει την έξοδό τους από τους χώρους του Νότιου Πάρκου προς το κέντρο της πόλης.

Προσαγωγές και στα Χανιά

Ένταση και αστυνομική βία «σημάδεψαν» το μεσημέρι της Κυριακής και την συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων. Από νωρίς το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις της ΕΛΑΣ να διαλυθούν.

Όταν η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία αστυνομικοί κινήθηκαν προς αυτούς πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές πολιτών που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)