to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:09 | 05.12.2020

Πολιτική

Τρία «κατορθώματα» του υπ. Παιδείας σε 24ώρες - Ν. Φίλης: Να περιμένουμε ανάληψη ευθυνών ή ζητάμε πολλά;

Τα τρία νέα «κατορθώματα» του αρμόδιου υπουργείου σε βάρος του αγαθού της Παιδείας όπως κατεγράφησαν τις τελευταίες 24 ώρες, περιγράφει ο Νίκος Φίλης.


Τα τρία νέα «κατορθώματα» του αρμόδιου υπουργείου σε βάρος του αγαθού της Παιδείας όπως κατεγράφησαν τις τελευταίες 24 ώρες:

=> αναιτιολόγητη απόλυση καθηγήτριας από ιδιωτικό σχολείο μετά από προϋπηρεσία 15 ετών, «χάρη» στην πρόσφατη νομοθέτηση απόλυτης εργοδοτικής ασυδοσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Ασήμαντη» λεπτομέρεια: η καθηγήτρια είχε μόλις επιστρέψει στα διδακτικά της καθήκοντα μετά από άδεια μητρότητας.

=> διακοπή ρεύματος σε οικογένεια με τρία παιδιά στο Κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα, πέραν των υπολοίπων, να μείνουν αυτά εκτός τηλεκπαίδευσης. Αλήθεια, προβλέπεται διακοπή της μάθησης ως ποινή για απλήρωτο λογαριασμό ρεύματος; Πέρασε από το μυαλό των αρίστων (αλλά και ευπόρων...) να μη σβήνει η ΔΕΗ φώτα και υπολογιστές σε οικογένειες με μαθητές, που εν μέσω πανδημίας, απολύσεων, κλειστών μαγαζιών κλπ. δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην τακτική πληρωμή λογαριασμών;

=> σε σχολεία της Αθήνας διενεργείται έρανος από μαθητές για την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παιδιά που δεν διαθέτουν τα μέσα για να παρακολουθήσουν ομαλά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή, οι γονείς απευθύνονται άσκοπα -το έγραψα ξανά τις προάλλες- στους διευθυντές των σχολείων για να παραλάβουν... ταμπλέτες, αυτές που στέλνει (δήθεν) η κυβέρνηση, για να καλύψει τις ανάγκες! Ομολογώ ότι κάτι φωτογραφίες κουτιών που δημοσίευσε το υπουργείο πρόσφατα ήταν πολύ όμορφες... Τα πραγματικά μηχανήματα όμως δεν καλύπτουν ούτε απειροελάχιστο κλάσμα των αναγκών. Κι αυτό ενώ η τηλεκπαίδευση φοβάμαι ότι θα συνεχιστεί για καιρό.

Να αναμένουμε ότι κάποια στιγμή θα αναληφθούν οι πολιτικές ευθύνες για τα διαρκή κατορθώματα ή μάλλον ζητάμε πολλά;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)