to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 10.07.2013

Κοινωνία

Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Παιδείας

Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 μμ έξω από το υπουργείο Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς να επιχειρούν να σπάσουν την πόρτα για να εισέλθουν στο υπουργείο.


Νωρίτερα, τα ΜΑΤ απώθησαν τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, ενώ το προεδρείο της ΟΛΜΕ αποχώρησε από την προγραμματισμένη συνάντηση, γιατί όπως δήλωσε στο ρ/σ στο Κόκκινο η Ελένη Ζωγραφάκη "η συνάντηση ήταν άνευ περιεχομένου".

Το πρωί, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑϊ είπε: "Είμαστε σε πόλεμο με αυτή την πολιτική". Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι "τον Σεπτέμβριο τα σχολεία δεν θα ανοίξουν εάν η κυβέρνηση επιμείνει στα σχέδιά της για την διαθεσιμότητα των 2500 εκπαιδευτικών, την κατάργηση 46 ειδικοτήτων στα τεχνικά λύκεια". Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑϊ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι "εκτελεί συμβόλαιο θανάτου".

Η κατάργηση των 46 ειδικοτήτων θα σημάνει το κλείσιμο 204 τεχνικών σχολείων, εξήγησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Υπενθυμίζουμε, μάλιστα, ότι ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είναι ένας από αυτούς που βρίσκονται στον κατάλογο για να τεθούν διαθεσιμότητα, καθώς καταργήθηκε η ειδικότητά του.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Με μια απλή ΥΑ η κυβέρνηση εφεξής θα απολύσει χιλιάδες εργαζομένους

"Η κυβέρνηση πετάει στο δρόμο χιλιάδες εκπαιδευτικούς, επιστρατεύοντας τη βία των ΜΑΤ και επιδεικνύοντας έναν αυταρχισμό χωρίς προηγούμενο, διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, δίνει μια πρόγευση του τι θα συμβεί συνολικά στο δημόσιο", στηλιτεύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Κατηγορεί, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι εκδίδοντας εφεξής "μια απλή υπουργική απόφαση θα μπορεί εφεξής να απολύσει χιλιάδες εργαζομένους και να παριστάνει ότι σώζει τον ελληνικό λαό".

"Πλέον δεν υπάρχει καμία αυταπάτη για όλα όσα σχεδιάζουν. Το μνημόνιο είναι συνώνυμο της απαξίωσης κάθε δημόσιου αγαθού και κάθε συλλογικού δικαιώματος. Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της αντίστασης στα σχέδιά τους και της ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της", καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)