to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:43 | 01.12.2020

Πολιτική

Δημήτρης Βίτσας: Εμμονή της κυβέρνησης η πώληση του ενεργητικού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν παίξει τεράστιο ρόλο στην υποστήριξη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού κατασκευάζοντας από υποβρύχια μέχρι πλήθος πλοίων συνοδείας μιας και διαθέτουν τεχνογνωσία και εξοπλισμό, όπως η δεξαμενή νούμερο 5 που μπορεί να χωρέσει μέχρι και αεροπλανοφόρο, τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.


Σε συνθήκες έντασης των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο ρόλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι σημαντικός και η εμμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του ενεργητικού τους χωρίς κανένα οικονομικό βάρος και χωρίς καμιά εξασφάλιση των εργαζομένων είναι ακατανόητη τόνισε ο κ. Βίτσας. Ο οποίος ήδη προχώρησε στην κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι οφείλονται στους εργαζόμενους στην επιχείρηση 120 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία στην προκήρυξη πώλησης των Ναυπηγείων δεν υπάρχει καμία αναφορά.

Ο κ. Βίτσας υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015 παρέλαβε ουσιαστικά τα Ναυπηγεία  σε κατάσταση διάλυσης και τα επαναλειτούργησε με το Πολεμικό Ναυτικό να καλύπτει τους τρέχοντες μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές

Για το ίδιο θέμα μίλησε στην εκπομπή «Οικονομία Στο Κόκκινο» και ο Πέτρος Αναστασιάδης μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία «Τρίαινα» και τόνισε ότι οι 700 εργαζόμενοι συν τους 66 στο Τμήμα Τροχαίου Υλικού (τα Ναυπηγεία έχουν κατασκευάσει σιδηροδρομικούς συρμούς) κινδυνεύουν με την πώληση να μείνουν άνεργοι και χωρίς α πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Και αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο ότι στην πώληση των Ναυπηγείων θα εξασφαλιστούν πλήρως οι εργαζόμενοι.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)