to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:57 | 09.07.2013

Πολιτική

Με ποια κριτήρια θα απολύσει 2000 εκπαιδευτικούς ο υπουργός Κωστής Αρβανιτόπουλος;

Εξηγήσεις χωρίς να πείθουν για την διαθεσιμότητα των 2000 εκπαιδευτικών επεχείρησε να δώσει σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, χαρακτηρίζοντας ως επιτυχία ότι κατάργησε 2500 κενές οργανικές θέσεις, την ίδια στιγμή που καταργεί 46 ειδικότητες από τις 110 ειδικότητες.


Από τον κατάλογο της διαθεσιμότητας εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί των σχετικών κλάδων που έχουν οργανική θέση σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Με το non paper υπό τον γενικό τίτλο «Συμμετοχή του υπουργείου Παιδείας στην αναδιοργάνωση του Δημοσίου Τομέα», ο υπουργός Παιδείας περιγράφει με λεπτομέρεια τις οργανικές θέσεις καθηγητών που καταργούνται καθώς και το πώς θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ προχώρησε στην κατάργηση 46 ειδικοτήτων από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν συνολικά έως σήμερα, με συνέπεια την κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων της τεχνικής εκπαίδευσης εκ των οποίων οι 2.000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι μεταταχθούν.

Από το καθεστώς της διαθεσιμότητας εξαιρούνται:

- Εκπαιδευτικοί των σχετικών κλάδων που έχουν οργανική θέση σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

- Εκπαιδευτικοί των σχετικών κλάδων που έχουν και δεύτερη ειδικότητα γιατί αυτή τους αποδίδει οργανική θέση εκ της δεύτερης ειδικότητας

- Εκπαιδευτικοί των σχετικών ειδικοτήτων που είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άτομα με Αναπηρίες, οι οποίοι και θα υποχρεωθούν σε μετάταξη σε διοικητικές θέσεις στις εγγύτερες διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας της περιοχής που σήμερα υπηρετούν.

- Προνοείται όλοι οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα, εάν δεν τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις και απολυθούν, να απασχολούνται κατά προτεραιότητα, όλων των υπολοίπων, ως ωρομίσθιοι σε μαθήματα των ειδικοτήτων τους.

- Το 55% των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάγεται σε κλάδους με ειδικότητες απαραίτητες και αναγκαίες των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και των σχετικών Μονάδων Υγείας. Γεγονός που προμηνύει την αξιοποίησή τους και την επαναπροσληψή τους στις Υπηρεσίες υγείας του σχετικού Υπουργείου τους προσεχείς μήνες.

- Περισσότερο από το 35% των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάγεται σε κλάδους με ειδικότητες που είτε ασκούσαν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα είτε μπορούν να ασκήσουν.

Πήγη: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)