to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:17 | 30.11.2020

Κοινωνία

Μαθήτριες έκαναν μάθημα σε πιλοτή με «δανεικό» ίντερνετ

Αναστάτωση, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν οι γονείς είχαν ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις από το σχολείο των παιδιών τους, προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα στο Ρέθυμνο, με φόντο την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.


Αναστάτωση, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν οι γονείς είχαν ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις από το σχολείο των παιδιών τους, προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα στο Ρέθυμνο, με φόντο την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μητέρα εθεάθη στην πιλοτή της πολυκατοικίας που διαμένει μαζί με τα δύο κοριτσάκια της που είναι μαθήτριες του δημοτικού να κάνουν το μάθημά τους, μέσω κινητού και μάλιστα έχοντας «δανειστεί» ίντερνετ από παρακείμενο μίνι μάρκετ.

Α’βάθμια: «Δεν ενημέρωσε πως δεν διαθέτει ίντερνετ»

Η υπόθεση όπως ήταν φυσικό, δεν πέρασε απαρατήρητη από τον προϊστάμενο της Α/θμιας, που έβαλε τα πράγματα στην θέση τους. Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ TV o διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, ο οποίος ερεύνησε άμεσα την υπόθεση, η εν λόγω  οικογένεια ουδέποτε ανέφερε στο σχολείο πως δεν διαθέτει ίντερνετ και ξεκαθάρισε παράλληλα, πως η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι εντελώς δωρεάν.  Σύμφωνα με τον Λάμπρο Καρβούνη οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα τους μέσω διαδικτύου χωρίς να χρεώνονται, είτε διαθέτουν σύνδεση, είτε όχι, αρκεί όμως να χρησιμοποιούν τους δικούς τους λογαριασμούς.

Τους δώρισαν τάμπλετ

Η δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, είχε ως αποτέλεσμα να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι Ρεθυμνιώτες, οι οποίοι προμήθευσαν ήδη τις δύο μικρές μαθήτριες με τάμπλετ. 

«Αποκλεισμένοι» από την τηλεκπαίδευση στο χωριό Κούφη

Εν τω μεταξύ, «αποκλεισμένοι» από την τηλεκπαίδευση φέρεται να είναι τις τελευταίες ημέρες οι μικροί μαθητές στο χωριό Κούφη, δυτικά του Ρεθύμνου, καθώς η εταιρία κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό που ξεκαθαρίζει ο κ. Καρβούνης είναι πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι απουσίες καταγράφονται, αλλά είναι δικαιολογημένες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)