to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:34 | 09.07.2013

Πολιτική

Κάποιος ας υπενθυμίσει στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες του για τον Κώστα Σακκά

Φαίνεται στην Ιπποκράτους δεν έχουν εξοικειωθεί ακόμα με το ρόλο του ισότιμου κυβερνητικού εταίρου.


Ο λόγος για τη δήλωση του Εισηγητή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Κώστα Τριαντάφυλλου σχετικά με την παράνομη κράτηση του Κώστα Σακκά. Η δήλωση θα μπορούσε επιεικώς να χαρακτηριστεί αδιάφορη, αν το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν... συνέταιρος στη δικομματική κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τριαντάφυλλος αναφέρει: Η παρατεινόμενη προσωρινή κράτηση, επί τριάντα και πλέον μήνες, του νοσηλευόμενου κατηγορούμενου Κώστα Σακκά, λόγω καθυστέρησης αποπεράτωσης της ανακριτικής διαδικασίας, προκαλεί δικαιολογημένο προβληματισμό στον νομικό κόσμο της χώρας και σε οργανώσεις, κινήσεις και κινήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Επισημαίνει, μάλιστα, το ρόλο της δικαιοσύνης, που είναι να "μεριμνά μεριμνά, ώστε όχι μόνο η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και όλες εκείνες, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι κρατούνται προσωρινά, να εκδικάζονται χωρίς καθυστέρηση".

Κάποιος ας θυμίζει στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες του. Ο Κώστας Σακκάς προφυλακίστηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 2010, δηλαδή επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Το οποίο ΠΑΣΟΚ συνέχισε να βρίσκεται (μόνο του) στην εξουσία μέχρι τις 11-11-11, όπου συμμετέχει πια στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Επομένως τον πρώτο χρόνο της προφυλάκισης χωρίς δίκη του Κώστα Σακκά, αν και δεν είχε επέλθει το πέρας του 18μηνου, ήταν επί ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ τερματίζει πρώτη στις εκλογές το Μάη του 2012, ενώ κυβέρνηση σχηματίζεται τον Ιούνη του ίδιου έτους. Ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται ακόμα στη φυλακή. Από τον Ιούνη του '12 μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας.  Ο Κώστας Σακκάς συμπλήρωσε 30 μήνες προφυλακισμένος χωρίς δίκη, βρίσκεται στην 36η ημέρα της απεργίας πείνας του και κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στο ΠΑΣΟΚ ότι από την αρχή μέχρι το τέλος αυτής της ιστορίας φέρει τεράστια ευθύνη.

Κάποιος ας υπενθυμίσει στο ΠΑΣΟΚ πως είναι και δική του πολιτική η παράνομη κράτηση και η συνέχιση της απεργίας πείνας του Κώστα Σακκά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)