to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν μπορούν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη θεμελιώδη υποχρέωσή της να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του λαού.


Όλες οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα, συμπεριλαμβανομένης αυτής που δημοσιεύει η ΑΥΓΗ στο ανά χείρας φύλλο, συμπίπτουν στο ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της υγειονομικής κατάστασης και φέρει ακέραια την ευθύνη με πράξεις και παραλείψεις για το δεύτερο πιο φονικό κύμα της πανδημίας.

Οι πολίτες -και μάλιστα σε συντριπτικά ποσοστά οι νέοι- δεν πείθονται από τον επικοινωνιακό ορυμαγδό της κυβέρνησης και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν.  Έτσι συμβαίνει, άλλωστε, όταν η πραγματικότητα είναι πιο ζοφερή από αυτήν που μπορούν να φιλοτεχνήσουν τα επικοινωνιακά επιτελεία.

Η πραγματικότητα βοά, η κυβέρνηση δεν έχει υποπέσει σε παραμετρικές αστοχίες και ελλείψεις, αλλά έχει κάνει συνειδητές επιλογές και υποθέσεις που αποδείχθηκαν τόσο λανθασμένες και ιδεοληπτικές όσο φαινόταν εξ αρχής ότι είναι.

Το έβλεπε ο κόσμος, το έλεγαν οι ειδικοί, το φώναζε η αντιπολίτευση. Δεν χρειαζόταν δα φαντασία ή υψηλή επιστημονική εξειδίκευση για να καταλάβει κάποιος, π.χ., ότι δεν γίνεται εν μέσω πανδημίας να αφήνεις τα λεωφορεία και το μετρό ασφυκτικά γεμάτα.

Χρειαζόταν απλώς απύθμενο θράσος και αμεριμνησία για να το κάνεις. Και η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τα διαθέτει και τα δύο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αίσθημα ευθύνης κράτησε από την αρχή χαμηλούς τόνους, κυριολεκτικά βομβάρδισε την κυβέρνηση με ρεαλιστικές προτάσεις και για την υγειονομική και για την οικονομική κρίση, εισέπραξε όμως, αντί για διάθεση συνεργασίας, χλεύη, την ίδια χλεύη που εκτοξεύεται και κατά των πολιτών, οι οποίοι ενοχοποιούνται για να αποσείσει η κυβέρνηση της ευθύνες από πάνω της.

Αρχίζει όμως να γίνεται προφανές στον κάθε πολίτη ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη θεμελιώδη υποχρέωσή της να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του λαού.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)